Annons

Tipsade om påverkan

Dalarna ​Vid en träff med förtroendevalda inom Hyresgästföreningen i Siljansbygden gav kommunikationschefen Annakari Berglund tips om hur enkelt det kan vara att påverka politiska beslut.

​Ett samtal med kommunalrådet vid grönsaksdisken på Konsum. En insändare till lokaltidningen. Eller ett par meningar på Facebook. Det är tre enkla sätt att påverka.

– Tre insändare i samma fråga i samma tidning är en folkstorm och jag kan lova att det uppmärksammas i kommunhuset, sa Annakari Berglund till de förtroendevalda som samlats i Mora för vårupptakt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon berättade också om de sociala medierna Facebook, Youtube och Twitter som alla kan användas för att kommunicera med andra om bland annat boendefrågor.

Annons

– Var tredje svensk bor i hyresrätt och det är de som gör det som vet hur det fungerar, eller inte fungerar, sa Annakari Berglund vidare.

Anne Persson berättade på mötet om den lokala hyresgästföreningens verksamhet i Rättvik med bland annat café varje onsdag.

Annons
Läs ocksåÖverfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare

 

Läs också Hos Jessica får katterna bestämma stilen Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Mäklare varnas efter affär med hyreshus Rätt förberedd – när krisen kommer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.