HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tipsade om påverkan

Dalarna ​Vid en träff med förtroendevalda inom Hyresgästföreningen i Siljansbygden gav kommunikationschefen Annakari Berglund tips om hur enkelt det kan vara att påverka politiska beslut.

​Ett samtal med kommunalrådet vid grönsaksdisken på Konsum. En insändare till lokaltidningen. Eller ett par meningar på Facebook. Det är tre enkla sätt att påverka.

– Tre insändare i samma fråga i samma tidning är en folkstorm och jag kan lova att det uppmärksammas i kommunhuset, sa Annakari Berglund till de förtroendevalda som samlats i Mora för vårupptakt.

Läs ocksåÖverfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare

Hon berättade också om de sociala medierna Facebook, Youtube och Twitter som alla kan användas för att kommunicera med andra om bland annat boendefrågor.

– Var tredje svensk bor i hyresrätt och det är de som gör det som vet hur det fungerar, eller inte fungerar, sa Annakari Berglund vidare.

Anne Persson berättade på mötet om den lokala hyresgästföreningens verksamhet i Rättvik med bland annat café varje onsdag.

Läs ocksåHos Jessica får katterna bestämma stilen

 

Läs också Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Mäklare varnas efter affär med hyreshus Rätt förberedd – när krisen kommer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.