Annons

Tunabyggen vill sälja sina serviceboenden

Borlänge Tunabyggen vill sälja 298 lägenheter i sina äldreboenden. Nästa alla service- och äldreboenden förs över till dotterbolaget i väntan på försäljning.

Vid en presskonferens  i dag berättade Tunabyggen att man ska överföra 298 lägenheter till sitt nybildade dotterbolag så att de kan säljas under första kvartalet nästa år.

– Som vi förstår det vill Tunabyggen i princip sälja alla sina serviceboenden, äldreboenden och 55-plusboenden. Frågan är vem som vill och kan köpa, det kommer att bli en svår försäljningsprocess, säger Marcus Kjellin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Borlänge.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det svåra ligger i att försäljningen kommer att ske med tre parter inblandade tror Marcus Kjellin; Tunabyggen, en tänkt köpare och kommunen eftersom köparen säkert vill förvissa sig om att kommunen kommer att fortsätta driva verksamheten för de äldre i fastigheterna.

Annons

– Jag har svårt att se att några lokala aktörer kan komma ifråga. I sådana här försäljningar finns tyvärr alltid risken att oseriösa köpare kommer in i bilden, säger Marcus Kjellin.

Tunabyggen menar att försäljningar är nödvändiga för att man ska kunna stärka sin balansräkning, göra underhåll och kunna nyinvestera.

Annons
Läs också"Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrningAirbnb och pengar.

Hyresgästföreningen har samlat in namn mot försäljningar av kommunala lägenheter och menar bland annat att Tunabyggen bara tillfälligt kommer att stärka sin ekonomi. I slutänden kommer företaget att förlora på försäljningarna menar Hyresgästföreningen.

Läs också 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan Kommunala hyresrätter kan bli bostadsrätter i Falun – "Gud förbjude att det här lyckas" Vd:n dubbelt överraskad: Saknade tillstånd för kameror – som inte var på plats 36 hyror klara i Mellansverige – här har du listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.