HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tung trafik oroar familjer i Bäckefors

Bengtsfors ​Varje dag kör hundratals lastbilar förbi bostadsområden i Bäckefors trots att diskussioner om en ny avfart har förts länge. Marion Wikhede har tröttnat. – Barn ska vara ute och härja, men det fungerar inte här.

​Gamla Bruksgatan saknar trottoarer. Den går rakt igenom Bäckefors och slutar vid ett industriområde där det också finns flera bostadshus. I en av lägenheterna bor Marion Wikhede och hennes familj.
Parets tre söner; två, fyra och sju år, påverkas av trafiken.
– Jag släpper inte gärna ut dem, det är inget alternativ när vi har lastbilarna inpå knuten. Oftast får de leka inomhus.
I augusti ökade trafiken än mer när emballagefabriken Peterson Packaging expanderade. Marion tycker att utökningen är positiv, men Bengtsfors kommun borde prioritera en ny väg.
– I Bäckefors är barnafödandet stabilt och industrin går bra. Det vore ett smart drag att satsa här!
Bengtsfors kommuns budgetberedning har föreslagit att 500 000 kronor avsätts till en ny väg under år 2008 och 18, 5 miljoner 2010. Trots det tror Marion inte längre på löftena om en ny avfart.
– Nu säger de ”tidigast 2011”, de garderar sig bra!

Läs också Expert om våldet i hyresområden: ”Vi påverkas när oskyldiga drabbas” Basket ska blocka otrygghet på Hässle torg efter skottlossning Huvudnycklar till 200 bostäder försvann: Lars-Birger fick vänta i månader på låsbyte Fler värdar använder "outhärdligt ljud" för att stoppa häng i trappan Allt du behöver veta om skyddsrummen där du bor - kommun för kommun

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.