Annons

Tung trafik oroar familjer i Bäckefors

Bengtsfors ​Varje dag kör hundratals lastbilar förbi bostadsområden i Bäckefors trots att diskussioner om en ny avfart har förts länge. Marion Wikhede har tröttnat. – Barn ska vara ute och härja, men det fungerar inte här.

​Gamla Bruksgatan saknar trottoarer. Den går rakt igenom Bäckefors och slutar vid ett industriområde där det också finns flera bostadshus. I en av lägenheterna bor Marion Wikhede och hennes familj.
Parets tre söner; två, fyra och sju år, påverkas av trafiken.
– Jag släpper inte gärna ut dem, det är inget alternativ när vi har lastbilarna inpå knuten. Oftast får de leka inomhus.
I augusti ökade trafiken än mer när emballagefabriken Peterson Packaging expanderade. Marion tycker att utökningen är positiv, men Bengtsfors kommun borde prioritera en ny väg.
– I Bäckefors är barnafödandet stabilt och industrin går bra. Det vore ett smart drag att satsa här!
Bengtsfors kommuns budgetberedning har föreslagit att 500 000 kronor avsätts till en ny väg under år 2008 och 18, 5 miljoner 2010. Trots det tror Marion inte längre på löftena om en ny avfart.
– Nu säger de ”tidigast 2011”, de garderar sig bra!

Annons
Annons
Läs också Lånestrategier för hyresgäster Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Rånade sin 80-årige granne på mobil och bankkort – mister lägenheten Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks Misshandlades grovt av grannen – nära att själv bli vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.