Annons

Två skadade i Orsa när balkongräcke brast

Orsa ​Två män i 20-årsåldern skadades när ett balkongräcke de lutade sig emot gav vika och de föll från andra våningen i ett hyreshus i Orsa sent på fredagskvällen.

​En av männen vårdas på Mora lasarett med brutna revben och en punkterad lunga. Den andre går på kryckor.

Annons
Huset som lägenheten ligger i ägs av Orsabostäder och har tidigare legat i malpåse. Bostadsföretagets vd medger att man visste att balkongerna var i dåligt skick men att läget var så allvarligt att ett räcke kunde lossna var man inte medveten om. Redan denna vecka har man börjat se över balkongerna.
20-talet ungdomar var på fest i lägenheten när olyckan skedde och flera av dem chockades och fick tas om hand av personal från räddningstjänsten, Svenska kyrkan och den skola där flera av ungdomarna går.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar 14-åring föll från balkongen - värden dömd för tredje gången: "Ska överklaga" Stank från skithål och rostiga balkonger - värden svarar med att polisanmäla hyresgästerna Efter ombildningen – blir av med sin uteplats: "Det kan bli bråk" Efter sprängdåd: Fler termosbomber tillverkades och gömdes i källarförråd Pojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.