Annons

Tvingas att åtgärda brister i Växjö

Växjö En fastighetsägare i Växjö måste bland annat laga trasigt parkettgolv och installera en duschkabin. Gör han inte det väntar böter på 15 000 kronor, efter beslut i hyresnämnden.

När fastighetsägaren Lars Sörensen inte åtgärdade de brister som Hyresgästföreningen påtalade, vände sig föreningen till hyresnämnden för ett beslut om åtgärdsföreläggande.

Inför hyresnämndens möte hade en rad brister redan åtgärdats men åtta återstod, enligt Hyresgästföreningens bedömning. Hyresnämnden beslutade om åtgärdsföreläggande för sex av punkterna, detta med hot om böter på 15 000 kronor om fastighetsägaren inte åtgärdar bristerna inom utsatt tid.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Senast sista januari ska Lars Sörensen laga parkettgolvet i ett vardagsrum och två sovrum. Golven ska repareras fackmannamässigt. Senast sista november ska han även komplettera frysskåpet med lucka och lådor, byta ut ett trasigt innerglas och en trasig badrumsspegel. Därtill ska avloppet i badrummet åtgärdas fackmannamässigt för att minska risken för fortsatt stopp. Slutligen ska en duschkabin installeras för att minska problemen med avrinning.

Två punkter fick Hyresgästföreningen inte igenom. Det var köksgolvet där hyresnämnden inte tycker att bristen är tillräckligt allvarlig för att i detta läge kräva en omedelbar åtgärd. Inte heller behöver hyresvärden inte åtgärda kylskåpsdörren då nämnden inte anser att olägenheterna för hyresgästen är tillräckliga för att det ska vara motiverat med ett åtgärdsföreläggande.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.