Annons

Underskott för Gamla Byn

Avesta ​Allmännyttan i Avesta kommun, Gamla Byn AB, redovisar minussiffror för 2008. I årsredovisningen uppgår underskottet till 1,7 miljoner kronor.

​2008 ökade företagets hyresintäkter med sex miljoner kronor jämfört med 2007 till 157 miljoner kronor men det sammanlagda resultatet hamnar alltså trots det på ett minus.
Gamla Byn har 977 lägenheter och en vakansgrad på bara en procent. Orsaken till underskottet är bland annat ett skadestånd till kommunen på 1, 2 miljoner kronor för ett försenat bygge samt en nedskrivning av värdet på en av företagets fastigheter.
Gamla Byn gav under 2006 och 2007 sin ägare Avesta kommun en utdelning på nära sju miljoner kronor vilket kritiserats hårt av Hyresgästföreningen som anser att överskott ska komma hyresgästerna till del och inte finansiera annan kommunal verksamhet.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Husen i Krylbo: Förra ägarna har gått under jorden – svek löfte Fyra föreningar testar att jobba resefritt Oväntat stöd hjälper Avesta Åldrande befolkning pressar bostadsmarknaden Minus för Hyresgästföreningen i södra Skåne i fjor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.