Annons

Uppsala län tappar medlemmar

Uppsala ​Hyresgästföreningen i Uppsala län tappade 355 medlemmar fram till sista september i år. 279 av dem var med i Uppsa-Knivsta föreningen. Hela region Aros-Gävle, där Uppsala ingår tillsammans med Gävleborg och Västmanland tappade 571 medlemmar.

​Att regionen tappar medlemmar är dock ingenting som oroar Nina Hedlund som arbetar med medlemsrekrytering i de båda regionerna Mitt och Aros-Gävle. Av tradition ökar antalet medlemmar under årets sista månader.

– I Mitt, Södermanlands, Dalarnas, Örebro och Värmlands län, räknar vi med att ha ett ökat antal medlemmar vid årsskiftet i år men Aros-Gävle kommer att ha ett minus.
Nina Hedlund gör bedömningen att medlemsantalet minskat på grund av att medlemsrekryteringen inte varit fullt bemannad samt att fler gått ur föreningen i år än tidigare och hon får medhåll av coachen Jimmy Rödlund i region Aros-Gävle:

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi har tappat fler medlemmar i år och anledningarna till det är som jag ser det dels att människor byter boendeform och dels att de inte anser sig ha råd att vara med i föreningen. Att det varit stökigt i Uppsala-Knivstaföreningen har så vitt jag vet inte varit anledningen till att människor gått ur Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen i Gävleborgs län tappade 169 medlemmar fram till sista september i år. Uppsala län tappade 355 medlemmar och Västmanlands län 47.
Totalt hade Hyresgästföreningen i de tre länen 43 744 medlemmar 30 september i år.

Annons
Läs också Synen på Hyresgästföreningen klyver Öland mitt itu Här är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022 Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Här slipper hyresgästerna hyreshöjning 2021 Många hyror fortfarande inte klara i regionen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.