HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värd i Falköping får grönt ljus för fjärrvärme

Falköping Hyresvärden Byggfast i Falköping ansökte om lov att ansluta en av sina fastigheter till fjärrvärme. Hyresnämnden avslog ansökan – för något tillstånd behövs inte.

Det var på Storgatan i Falköping som Byggfast ville ansluta 35 lägenheter till fjärrvärme. En majoritet av hyresgästerna godkände planerna men 9 motsatte sig. Det var inte i första hand själva anslutningen till fjärrvärme de var emot utan det nya sättet att betala värme, el och hyra på. 

Bolaget gick till hyresnämnen för att få tillstånd att genomföra sina planer ändå. Men något tillstånd blev det inte, eftersom det inte krävs.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

”I en hyresvärds allmänna åtaganden ingår att distribuera värme till lägenheterna. Om värmen kommer från oljeeldning, direktverkande el eller fjärrvärme har ingen betydelse för bruksvärdet” står det i domen.

De förändringar som hyresgästerna motsatt sig när de gäller beräkning av hyran får prövas vid annat tillfälle.

Läs också Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.