Annons

Värd i Falköping får grönt ljus för fjärrvärme

Falköping Hyresvärden Byggfast i Falköping ansökte om lov att ansluta en av sina fastigheter till fjärrvärme. Hyresnämnden avslog ansökan – för något tillstånd behövs inte.

Det var på Storgatan i Falköping som Byggfast ville ansluta 35 lägenheter till fjärrvärme. En majoritet av hyresgästerna godkände planerna men 9 motsatte sig. Det var inte i första hand själva anslutningen till fjärrvärme de var emot utan det nya sättet att betala värme, el och hyra på. 

Bolaget gick till hyresnämnen för att få tillstånd att genomföra sina planer ändå. Men något tillstånd blev det inte, eftersom det inte krävs.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

”I en hyresvärds allmänna åtaganden ingår att distribuera värme till lägenheterna. Om värmen kommer från oljeeldning, direktverkande el eller fjärrvärme har ingen betydelse för bruksvärdet” står det i domen.

De förändringar som hyresgästerna motsatt sig när de gäller beräkning av hyran får prövas vid annat tillfälle.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.