HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värsta värden i Örnsköldsvik: Vi ska bli bättre

Örnsköldsvik Fastevo i Örnsköldsvik är utsedd till en av landets värsta hyresvärdar 2019. Efter medial uppmärksamhet lovar fastighetsägaren bot och bättring.
Foto: Åsa Eriksson och Privat
Kritiserad värd. Hyresgäster som kontaktat Hyresgästföreningen tycker det är svårt att nå fastighetsägaren Odd Johansson.

Läs även: Peter blev sjuk i lägenheten

Odd Johansson äger fastighetsbolaget Fastevo som hyr ut ett 50-tal lägenheter i centrala Örnsköldsvik, Gullänget och Själevad.
På ett och ett halvt år har Hyresgästföreningen drivit 14 ärenden mot Fastevo. I januari hamnade bolaget på Hyresgästföreningens svarta lista över ­landets värsta värdar.
Hyresgästernas kritik handlar främst om dåligt underhåll och undermålig kommunikation med sina hyresgäster.

Läs ocksåHyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat"En kvinna står på en farstubro och tittar ut, förbi kameran. Hon har glasögon och rödaktigt hår i axellängd. På sig har hon en lilablå munkjacka med rosa blixtlås och svarta byxor. Händerna har hon bakom ryggen. Huset bakom henne är gulrappat och i två våningar. Av verandan syns två vita pelare, ett vitt räcke samt ett trappräcke. Utanför räcket står en urna med ljung på en mörk pelare. Bakom verandan skymtar en gräsmatta med träd.

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här och gå med i FB-gruppen Värsta värden.

Vad säger du om kritiken?
– Jag har två förvaltare som ska ta upp alla felanmälningar. Men hyresgästerna ringer mig ändå för att det inte varit ­tydligt vart de ska vända sig, säger fastig­hetsägaren Odd Johansson.

Har du löst det problemet?
– Ja, nu är hemsidan ändrad så de enklare ska hitta förvaltarnas nummer. Mitt nummer är borttaget på hyresavierna och rätt information sitter i trappuppgångarna.

Läs ocksåStruntar i hyresgästerna – värsta värden upptagen med att strida i rättenMan i grön tröja som pekar med hela handen, den högra.

Du är ytterst ansvarig, men har varit svår att nå. Varför?
– Jag kan inte ta samtal när jag är upptagen på jobbet. Det vore ju bara dålig service. Därför har jag lejt bort allt sånt.

Vad säger förvaltarna då?
– Att de återkopplat till hyresgästerna, men att de ändå vänt sig till Hyresgästföreningen.

Hur ska du slippa hamna på ”värsta värden”-listan igen?
– Kommunikationen mellan mig och förvaltarna kan för­bättras. Vi ska fortsätta med våra totalrenoveringar som vi på­börjat. Och vi tittar på hur mycket det kostar att att ­koppla in fiber.

Läs ocksåNordanvinden blåser rakt in – hyresvärden gör ingenting

Så nu blir det inte fler ­ärenden hos Hyresgäst­föreningen?
– Nej, jag hoppas inte det.

Läs också Fiffi tog strid - fixade 200 000 kronor till sig och grannarna Fler grannar vågar agera mot våld efter tre år med Huskurage

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.