HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värsta värden i Örnsköldsvik: Vi ska bli bättre

Örnsköldsvik Fastevo i Örnsköldsvik är utsedd till en av landets värsta hyresvärdar 2019. Efter medial uppmärksamhet lovar fastighetsägaren bot och bättring.
Foto: Åsa Eriksson och Privat
Kritiserad värd. Hyresgäster som kontaktat Hyresgästföreningen tycker det är svårt att nå fastighetsägaren Odd Johansson.

Läs även: Peter blev sjuk i lägenheten

Odd Johansson äger fastighetsbolaget Fastevo som hyr ut ett 50-tal lägenheter i centrala Örnsköldsvik, Gullänget och Själevad.
På ett och ett halvt år har Hyresgästföreningen drivit 14 ärenden mot Fastevo. I januari hamnade bolaget på Hyresgästföreningens svarta lista över ­landets värsta värdar.
Hyresgästernas kritik handlar främst om dåligt underhåll och undermålig kommunikation med sina hyresgäster.

Läs ocksåDärför vill ukrainska paret stanna i Sverige: ”200 år av neutralitet”

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här och gå med i FB-gruppen Värsta värden.

Vad säger du om kritiken?
– Jag har två förvaltare som ska ta upp alla felanmälningar. Men hyresgästerna ringer mig ändå för att det inte varit ­tydligt vart de ska vända sig, säger fastig­hetsägaren Odd Johansson.

Har du löst det problemet?
– Ja, nu är hemsidan ändrad så de enklare ska hitta förvaltarnas nummer. Mitt nummer är borttaget på hyresavierna och rätt information sitter i trappuppgångarna.

Läs ocksåViktoria från Kiev bor i studentrum – så skapar värdarna rum åt flyktingar

Du är ytterst ansvarig, men har varit svår att nå. Varför?
– Jag kan inte ta samtal när jag är upptagen på jobbet. Det vore ju bara dålig service. Därför har jag lejt bort allt sånt.

Vad säger förvaltarna då?
– Att de återkopplat till hyresgästerna, men att de ändå vänt sig till Hyresgästföreningen.

Hur ska du slippa hamna på ”värsta värden”-listan igen?
– Kommunikationen mellan mig och förvaltarna kan för­bättras. Vi ska fortsätta med våra totalrenoveringar som vi på­börjat. Och vi tittar på hur mycket det kostar att att ­koppla in fiber.

Läs ocksåLuleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt

Så nu blir det inte fler ­ärenden hos Hyresgäst­föreningen?
– Nej, jag hoppas inte det.

Läs också Bostadsbristen gör kön till en viktig del av ”fuck off-kapitalet” Kfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till Fröslunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.