Annons

Inga värsta värdar i norra Skåne och södra Halland

Skåne När Värsta värden utses i år finns inga fastighetsägare i södra Halland och norra Skåne med. Hyresgäst­föreningen i regionen har helt avstått från att nominera några.
Foto: Anna Hultberg/Gry Ellebjerg
Hyresgästföreningen och juridikchef Lillemor Nordhöj har inte nominerat några värdar. Men det betyder inte att det finns dåliga. Hem&Hyra skrev förra året om bland annat Rikshem i Helsingborg och Kerstin Jönssons och Ann-Christine Liljenbergs värd i Broby.

Finns det inga värstingar till värdar i södra Halland och norra Skåne?
– Vi tycker inte att någon ­hyresvärd i vår region upp­fyller kriterierna för ”Värsta värden”. Det är mycket möjligt att det finns men att vi inte har medlemmar där, eller så har medlemmar inte kontaktat oss. I ärenden som vi hanterar uppfattar jag också att vi ofta hittar lösningar även om det kan ta tid, säger juridikchef Lillemor Nordhöj i Hyresgästföreningen region norra Skåne, där södra Halland ingår.

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här för att gå med i FB-gruppen Värsta värden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I år har vi lokalt skrivit om ­värdar som hyresgäster ­vittnar om har skött sig riktigt dåligt, bland annat Rikshem i en fastighet i Helsingborg och en privat värd i Broby.
– Vi är ingen myndighet utan driver ärenden på uppmaning av våra medlemmar. Vi är ­heller ingen kommun som kan ha uppsökande verksamhet. Får vi reda på någonting i en tidningsartikel kan vi dock diskutera det med fastighetsägaren i till ­exempel en hyresförhandling. Är det många medlemmar som hör av sig från ett och samma hus kan vi också åka ut och kontrollera.

Annons

Finns det någon fastighet­sägare eller kommun som sticker ut i antal klagomål?
– Nej, inte vad vi kan se. Vi har cirka 2 000 ärenden om året och över 500 av dessa ­handlar om brister i lägen­heter. De ­handlar om alla ­möjliga ­­saker. Klart det är viss ­skillnad på små privata ­värdar och allmän­nyttor. De små ­värdarna kan brista i sina ­juridiska ­kunskaper och tror ibland att de får göra vad de vill i sina hus.

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här för att gå med i FB-gruppen Värsta värden.

Annons
Läs ocksåElena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum
Läs också Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Därför vänds hyrorna upp och ner i unikt höghus: "Skandal"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.