HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vätterhem lanserar ny tv-portal för hyresgästerna

Jönköping I dagarna lanserade Vätterhem en uppdaterad tv-portal. Bland annat har portalen nu en meddelandetjänst som skickar meddelande direkt till hyresgästernas tv. – Det här är en unik tjänst som vi är ensamma om, säger Raymond Paska, marknads- och uthyrningschef på Vätterhem.

Redan för tio år sedan påbörjade Vätterhem ett samarbete med Jönköpings Energi och företaget Kalejdo som levererar bredbands-tv via stadsnätet. Sedan dess har hyresgästerna i Vätterhem haft tillgång till konceptet öppen tv och portal med boendetjänster. Men i veckan uppdaterades portalen. Nu har hyresgästerna tillgång till ännu fler tjänster i sin tv.

– Huvudsyftet med tjänsten är att den ska vara en informationsknutpunkt för hyresgästerna. Med den nya meddelandetjänsten kan vi nu skicka direktmeddelande till enskilda hyresgäster såväl som till hela bostadsbestånd, säger Raymond Paska.

Läs ocksåSkillingaryd får trygghetsboende med spaÄldre kvinnas hand

I den nya portalen kan hyresgästerna nu även följa sin individuella el och vattenförbrukning. Ytterligare en nyhet är att portalen även tillhandahåller instruktionsfilmer för hur hyresgästen exempelvis installerar en tv-box, rengör spisfläkten eller byter batteri i brandvarnaren. Ännu en nyhet är hyresgästerna nu även kan nå alla playbibliotek via portalen. Det betyder att de får tillgång till playfunktionen hos de tv-kanaler som har det, exempelvis TV 4 Play och SVT Play. Därmed är de inte längre beroende av se tv-programmen i realtid.

Men den nya TV-portalen är ännu inte helt klar. I mitten av februari kommer en sista uppdatering.

– Då kommer hyresgästerna att kunna välja eller byta grundpaketet, alltså det tv-paket som förutom baskanalerna ingår i hyran, direkt via tv-portalen. Så när du vill ändra ditt utbud gör du det direkt från tv-soffan, säger Raymond Paska.

Läs ocksåBarn i hyresrätt bor minst i landet

Förändringarna i Vätterhems TV-portal berör bostadsbolagets 8 500 lägenheter, 600 studentlägenheter och 300 affärslokaler.

Läs också Så tycker partierna om äldres boende i Östergötland Linda Ahonen får rätt mot konkursad hyresvärd Nu hör SBB till Dalarnas största

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.