HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vattnet ger stora hyresskillnader i Uppsala

Uppsala Uppsalahems hyror höjs med i genomsnitt 0,9 procent. Men för hyresgäster med separat debitering av vattnet stannar höjningen på bara 0,3 procent.
Det lönar sig med separat debitering av vattnet.

Kommunala Uppsalahem och Studentstadens hyresgäster får nya hyror från och med 1 juli. Höjningen tas dock ut först på fakturan för augusti.

Överenskommelsen som träffats efter förhandlingar som enligt parterna präglats av ”gott klimat och ömsesidig förståelse” resulterade i höjningar i det breda spannet 0.19 – 0.95 procent.

Läs ocksåHärjegårdar höjer hyran

Uppsalahem yrkade från början på en hyreshöjning med 2,5 procent. Men när det förhandlats färdig med Hyresgästföreningen landade avtalet på i genomsnitt 0,9 procent för hyresgäster som betalar vattnet via hyresavin och 0,3 procent för dem som har separat debitering.

Den relativt stora skillnaden förklaras med att Uppsala Vatten under året höjt vattenpriset med 20 procent.

– Vi är glada att Uppsalahem tagit till sig av våra argument och att hyresgäster som betalar sitt eget vatten får en väsentligt lägre höjning än övriga. Dessutom är det glädjande att vi uppnått en bra överenskommelse för 2018, säger Hyresgästföreningens förhandlingsledare Helena Nordlund och Magnus Näll i en kommentar.

Läs ocksåMedling på gång i Sölvesborg

Vissa skevheter i hyressättningen mellan olika områden har rättats till. Efter korrigeringar blev den högsta hyreshöjningen 0.95 procent och den lägsta 0,19.

Den genomsnittliga hyreshöjningen för Uppsalahems hyresgäster blev 0,67 procent och för Studentstaden 0,84.

 

Läs ocksåHyrorna klara för drygt 9000 hyresgäster i Uddevalla

 

Läs också Paret från Falun betalade inte hyran i tid – tvingas flytta Ydres största värd höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.