Annons

Vd vill behålla styrelsen för Gamla Byn

Avesta Ingemar Gustafsson avgick som ordförande för Gamla Byn för en tid sedan. Vd Örjan Willemark hoppas att resten av styrelsen ska sitta kvar.

I går sa styrelseledamoten i Gamla Byn Bo Brännström till Avesta Tidning att han tycker att han och de andra styrelseledamöterna ska ställa sina platser till förfogande. Bo Brännström menar att styrelsen haft dålig koll på företaget och ordförandens upphandlingar av konsulttjänster med mera.

– Vi i styrelsen har inte haft en blekaste aning om att en organisationskonsult var upphandlad av ordförande, säger folkpartisen Bo Brännström till Avesta Tidning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Organisationskonsulten är Ingemar Gustafssons partner och hon fakturerade företaget på sammanlagt över en halv miljon kronor. Fakturorna gällde bland annat utredningar som inte styrelsen kände till och som borde upphandlats av vd och inte av styrelseordförande.

Annons

Gamla Byns vd Örjan Willemark säger till Hem & Hyra att den senaste tiden varit tuff men han delar inte Bo Brännströms förslag om att hela styrelsen bör avgå.

– Det vore förödande för företaget om vi skulle förlora all den kompetens som styrelseledamöterna besitter, säger Örjan Willemark.

Annons
Läs ocksåHusen i Krylbo: Förra ägarna har gått under jorden – svek löfte
Läs också Oväntat stöd hjälper Avesta Revisorskritik mot Gamla Byn Kommunen får kritik för hyreshöjning Stora skillnader i arvoden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.