Annons

Oväntat stöd hjälper Avesta

Avesta Avesta är en av tre dalakommuner som Boverket ger extra stöd för att bygga nya lägenheter. Kommunala Gamla Byns vd Jan Näslund är både glad och överraskad.
Foto: Lena Mattsson
Avesta kommun får extra stöd för att bygga nya lägenheter.

Gemensamt för de sammanlagt 34 kommuner som anses behöva extra stöd är att de har haft en hög och stadig befolkningsökning, med mer än fem procent de senaste åren. Hem & Hyra har tidigare skrivit om beslutet, läs den artikeln här.

– Det här är ett stöd som vi inte räknat med men vi är väldigt tacksamma för det. Vi försöker redan med alla medel att hålla kostnader för nya lägenheter nere, säger Gamla Byns vd Jan Näslund.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Gamla Byn har projekt på gång med att bygga 70 lägenheter på den så kallade Badhustomten. Hälften av lägenheterna blir trygghetsboende och hälften vanliga hyreslägenheter. Det finns också planer på att bygga mellan 70 och 100 lägenheter i norra Krylbo.

Annons

– I den första stödomgången fick vi bidrag till de 46 lägenheterna på Annexgatan som var klara ifjol. Och vi är väldigt glada över att privata företag nu bygger hyreslägenheter i Avesta, säger Jan Näslund.

Det totala bidraget som förutom Avesta även Borlänge och Ludvika får är på 5 800 kronor per kvadratmeter bostadsarea, 1 000 kronor mer än tidigare.

Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

Villkoret för att få investeringsstöd är att hyrorna hålls under vissa nivåer. Till exempel får en typtrea på 70 kvadratmeter inte kosta mer än 7 900 kronor i månaden.

Annons

 

Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida Hyresgäster som stäms: Öppet mål för värdarna – får igenom sina krav utan granskning Släkting stämdes för hyres­skuld på över 80 000 kronor: "Jag fick en chock"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.