HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vintersand ger blomsterprakt

Motala I april hjälpte hyresgästerna värden att sopa upp resterna efter vintern. Som tack har de nu fått blommor att pryda bostadsområdet Torvmossen med.
Foto: Jenny Knutsson
, , ,

Planteringsdagen på Torvmossen i Motala har blivit en tradition. Gemensamma urnor på de sju gårdarna fylls med jord och sedan är det dags att plantera. I år är det mycket vitt och rosa bland blommorna som levererats till gårdarna på morgonen. Petunior, violer och blomstertobak, bland annat.

Ewa Karlsson är sammankallande för gårdsvärdarna i området. Det är hyresgäster med uppdrag att vara en länk mellan hyresgäster och hyresvärd och som är beredda att hugga i lite extra där det behövs. Men i dag är tanken att inte bara gårdsvärdarna, utan alla som vill, ska vara med och göra området fint.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

– Platen står för blommorna som tack för att vi hjälpte till och sopade fram gruset efter vintern så att de bara kunde samla upp det. Vi brukar ha en sopdag i april varje år, säger Ewa Karlsson.

Om det blir några växter över efter att de stora urnorna fått sitt så fördelas dessa bland hyresgästerna, som planterar på sina uteplatser.

Annette Svensson är en av hyresgästerna som är med. Hon gör fint i en stor blå urna som ska stå mitt på gården där hon bor.

Läs ocksåNils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till julMan sitter vid ett bord och håller i en mobiltelefon

– Det är roligt att kunna göra lite fint, tycker hon.

När planteringen är avklarad är det dags att gå tipspromenad och i områdets samlingslokal Röda stugan bjuder Platens områdespersonal på korv med bröd.

– Nuförtiden är det så tråkigt med tipspromenad eftersom folk kan googla fram svaren. Därför har vi en med kluriga frågor som kräver att man måste tänka. Det går inte att söka fram svaren på telefonen, säger Krister Lundqvist, som denna dag jobbar i köket men annars är områdesreparatör hos Platen.

Läs ocksåFrån Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktareEn kvinnligt dirigent dirigerar. Hon står utomhus framför en balkong. På balkongen står tre hyresgäster.
Läs också Odla i lägenhet: "Utmaning – men det går" Arne hamnade i flyttkarusell som ska pågå i tio år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.