HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Willhem köper över 600 lägenheter i Helsingborg

Nyheter Willhem köper 610 hyreslägenheter i Helsingborg. Men av vem och var är hemligt. Berörda hyresgäster ska informeras i nästa vecka.

Willhem finns på nio platser i landet och nu är det första gången de blir hyresvärdar i Helsingborg. Den första oktober tar de över 610 lägenheter. Av vem och var är hemligt.

– Vi har ett sektetessavtal med säljaren om att inte offentliggöra namn och fastighetslista förrän vid tillträdet, säger kommunikationschef Madeleine Wetterström.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Enligt henne ska dock berörda hyresgäster informeras i nästa vecka. Det handlar om 27 fastigheter och säljaren ska vara ”en större och lokal aktör som verkat under lång tid i Helsingborgsregionen”.

Willhem, som ägs av Första AP-fonden, finns bland annat på Nyhem och Linehed  i Halmstad och nyligen köpte bolaget 60 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget, HFAB, på Andersberg. De äger också lägenheter i Malmö. I våras blev det dock klart att de säljer åtta fastigheter på Seved. Något som Hyresgästföreningen var kritisk till eftersom de hade lovat ett långsiktigt ägande.

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.