Annons

Willhem köper över 600 lägenheter i Helsingborg

Nyheter Willhem köper 610 hyreslägenheter i Helsingborg. Men av vem och var är hemligt. Berörda hyresgäster ska informeras i nästa vecka.

Willhem finns på nio platser i landet och nu är det första gången de blir hyresvärdar i Helsingborg. Den första oktober tar de över 610 lägenheter. Av vem och var är hemligt.

– Vi har ett sektetessavtal med säljaren om att inte offentliggöra namn och fastighetslista förrän vid tillträdet, säger kommunikationschef Madeleine Wetterström.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt henne ska dock berörda hyresgäster informeras i nästa vecka. Det handlar om 27 fastigheter och säljaren ska vara ”en större och lokal aktör som verkat under lång tid i Helsingborgsregionen”.

Annons

Willhem, som ägs av Första AP-fonden, finns bland annat på Nyhem och Linehed  i Halmstad och nyligen köpte bolaget 60 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget, HFAB, på Andersberg. De äger också lägenheter i Malmö. I våras blev det dock klart att de säljer åtta fastigheter på Seved. Något som Hyresgästföreningen var kritisk till eftersom de hade lovat ett långsiktigt ägande.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.