Annons

290 lägenheter tvångsförvaltas

Fagersta Värden hade inte betalt räkningarna och energibolaget hotade med att stänga av elen. Nu tvångsförvaltas ett rekordstort antal lägenheter i Fagersta.

I hyresnämndens beslut konstateras bland annat att hyresvärden ”försummar vården av fastigheterna och underlåter att vidta åtgärder för att bevara sundhet, ordning och skick inom fastigheten”. Hyresvärden A-Design Fastigheter AB i Fagersta har obetalda räkningar för el och fjärrvärme sedan i mars i år. Den 10 juli hotade elbolaget med att stänga av värmen för hyresgästerna i de totalt fem fastigheterna. Men innan dess trädde hyresnämndens beslut igenom och de totalt 290 lägenheterna sköts numera av bolaget Adolfsson och Magnusson Förvaltning AB i Ludvika.

Redan i juni tänkte Hyresgästföreningen ansöka om tvångsförvaltning av fastigheterna. Men eftersom hyresvärden meddelade att man hade för avsikt att betala räkningarna, fick ansökan dras tillbaka.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.