Annons

AB Allehanda blir av med sin övernattningslägenhet

Örnsköldsvik Tidningskoncernen Allehandas vd Anders Källström får inte längre sova gott när han är på resa till Stockholm. Varken som vd eller ordförande i MODO Hockey.
Sedan tolv år tillbaka hyr AB Allehanda en övernattningslägenhet på Norrmalm i Stockholm. Men nu är det stopp för övernattandet. Bostadsrättsföreningen där Allehanda hyrde lägenheten, har sagt upp hyreskontraktet. Föreningen vill att lägenheten ska övergå till bostadsrätt igen eftersom den inte används som permanentbostad.
 
AB Allehanda drog saken till Hyresnämnden som gick på bostadsrättsföreningens linje. AB Allehanda överklagade till Svea Hovrätt, som avslog överklagandet.
 
Vem på AB Allehanda som kunnat använda sig av lägenheten är oklart. Enligt uppgifter till Hem&Hyra är det få som känt till dess existens. AB Allehanda förklarade dock i Hyresnämnden att lägenheten använts av bolagets ledningsgrupp, däribland vd Anders Källström, samt anställda inom koncernen.
 
Men de är inte de enda. Modo Hockey har också kunnat nyttja Allehandas övernattningslägenhet. I protokollet från Hyresnämnden säger Allehandas juridiska ombud: ”Anders Källström är även ordförande för MODO Hockey och han har, förutom i sin roll som vd i AB Allehanda, använt lägenheten cirka tio gånger per år i sin roll som ordförande i MODO Hockey”. Detta tillbakavisar nu Källström.
 
– Det där är helt fel. Det är ju Allehandas lägenhet det handlar om. MODO har inget med det att göra. Visst finns det ju tillfällen när jag varit i Stockholm å jobbets vägnar och stannat och övernattat för att MODO råkat ha match, men det finns inte ett enda exempel på att jag åkt ner speciellt för MODO:s räkning.
 
Enligt Källström har inte MODO betalat för någon av hans egna övernattningar i lägenheten. Han påpekar vidare att han bara varit klubbordförande i ett halvår.
Anders Källström har så sent som i december kritiserats för sina dubbla roller. Bland annat från ledarplats i den egna tidningen.
Lägenheten ska vara utrymd senast 1 april.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia" Kastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning Hotade att spränga förskola och dödshotade värden – nu vräks mannen Nattbad och cykelreparationer störde grannar – mannen förlorar kontraktet Konsthandlare gjorde en tavla - vräks från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.