Annons

Ajournerat i Mora och Rättvik

Dalarna Hyresförhandlingarna med Morastrand och Rättviksfastigheter har ajournerats. I Orsa och Älvdalens kommuner fortsätter förhandlingarna.

Rättviksfastigheter har lagt ett av landets allra högsta hyresbud, 8,5 procent. Företagets vd Örjan Furn menar att det är vad man behöver höja för att klara de renoveringar av stammar och fönster som måste göras.

Morastrand vill höja hyrorna för sina hyresgäster med 4,9 procent. Hyresgästföreningens förhandlare vill dock inte kommentera förhandlingarna i vare sig i Mora eller Rättvik:

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det enda vi kommit överens om i Rättvik är att den nya hyran ska börja gälla från 1 mars som den gjorde i fjolårets förhandlingar. Vi kommer att träffa företrädare för Morastrand och Rättviksfastigheter igen efter årsskiftet, säger Sören Pettersson, förhandlare på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Älvdalens kommunala bostadsföretag vill höja hyrorna med 5,5 procent från första februari. Där liksom i Orsa pågår förhandlingarna. Även Orsabostäder vill höja hyrorna med 5,5 procent.

Annons
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.