Annons

Alla i Andersberg och Vallås fick sms-varning om brand

Halmstad Mitt bland bostadsområdena i Halmstad utbröt på tisdagen en kraftig brand i en verkstad. Tusentals fick sms-varning om att hålla sig inne.
Foto: Helle Helmér
Branden i verkstadslokalen på Grönevångsvägen på Linehed spred kraftig och giftig rök.

Sedan förra året går det att skicka ut VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, via sms till de som befinner sig i området som larmet gäller. På torsdagen användes det i Halmstad och alla som befann sig på Vallås, Gustavsfält, Snöstorp och Andersberg uppmanades att hålla sig inomhus, stänga dörrar och fönster.

Samtidigt förberedde sig det kommunala bostadsbolaget HFAB, som har tusentals lägenheter i områdena, för att eventuellt stänga ventilationssystem eller evakuera.
– Som tur var fick vi lugnade besked kanske snabbt, säger Ulf Nilsson, affärsutveckling-  och kommunikationschef.
Enligt honom hade bostadsbolaget efteråt folk ute och det ska ha varit lugnt i områdena. Larmet om branden kom vid halv femtiden och strax före halv åtta bedömde räddningstjänsten att faran var över.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sms-utskick med Viktigt meddelande till allmänheten når ut till både mobiler som är adressregistrerade i det aktuella området, och till mobiler som befinner sig där när meddelandet skickas, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Positionering av mobiler blev möjligt tack vare en lagändring som trädde i kraft den 1 juli 2017.

Annons
Läs också Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.