Annons

Alloktons kassa minskar

Dalarna ​Styrelsen för fastighetsbolaget Allokton som äger hyres- och affärsfastigheter i bland annat Falun, Borlänge, Gävle, Sandviken och Söderhamn, har beslutat upprätta kontrollbalansräkningar för flera av sina bolag. Kontrollbalansräkning ska enligt lag upprättas då bolagets egna kapital understiger hälften av aktiekapitalet.

​Hyresgäster hos Allokton i Sandviken berättade i det senaste numret av Hem & Hyra om bristande underhåll och oro för framtiden. Torbjörn Rönnkvist, hyresgäst och styrelseledamot i regionstyrelsen i Aros-Gävle, sa då:

Annons
– Allokton är en av de mest oseriösa värdarna. De köper för lånade pengar och den bubblan spricker när räntan stiger.
Allokton äger också många av de centrala affärsbyggnaderna i Falun, Borlänge, Sandviken och Söderhamn. I Gävle äger företaget bland annat den fastighet där Hyresgästföreningen har sina lokaler.
Bertil Mattsson, regionchef på Hyresgästföreningen i Aros-Gävle, menar att det som nu hänt inte kommer som någon överraskning.
– Vi har befarat det här. Vi har ju känt till och starkt ifrågasatt Alloktons affärsmetoder. Det enda vi kan göra nu är att avvakta och se hur de kan reda ut situationen.
Hur kommer detta att påverka Alloktons hyresgäster?
– Vi utgår ifrån att de inte ska drabbas alls!

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Därför måste gräsmattorna på Teds gård försvinna: "Annars går det åt pipsvängen" Grannen ville ha lägenheten – värden pressades säga upp mamman och skyllde på tvååringen Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande” Helle kunde inte ta sig till sin post – men nu får hon den i postlådan igen Se upp – detta får din hyresvärd inte göra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.