Annons

Allvarlig brand på Råslätt

Jönköping Natten till torsdag utbröt en storbrand i en av Vätterhems studentfastigheter på Råslätt. Tv personer hoppade från sjunde våningen och vårdas nu tillsammans med nio andra på sjukhus. Ett 50-tal personer har evakuerats.

 

Klockan 02.01 tog Räddningstjänsten emot det första larmet om en brand i ett studenthus på Kärrhöksgatan på Råslätt. En person hade då setts hoppa från sjunde våningen. När Räddningstjänsten var på plats hoppade ytterligare en person som fångades upp av Räddningstjänstens kuddar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den omfattande branden startade på sjunde våningen i en lägenhet för internationella studenter. Räddningsjästen från Jönköping, Huskvarna, Bankeryd och Norrahammar larmades till platsen med ambulans och polis.

Byggnaden med cirka 200 personer utrymdes. Branden var släckt en knapp timme senare. Då hade elva personer förts till sjukhus varav en med kritiska skador. Senare på morgonen kunde hyresgäster i tre av husets fyra trappuppgångar återvända till sina hem. De 50-tals personer som bor i den drabbade trappuppgången evakuerades och inkvarterades, med Vätterhems hjälp, hos grannar och kompisar.

Annons

Under torsdagen kommer Vätterhem hålla möten med de drabbade. De kommer då tilldelas nya bostäder.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Tillsammans med högskolan kommer vi kunna erbjuda alla drabbade nya boenden. Ungefär hälften får nya permanenta boenden medan de andra får tillfälliga i väntan på att kunna återvända efter sanering, säger Raymond Paska, marknads- och uthyrningschef på Vätterhem.

Vätterhem har under dagen förstärkt hela sin personalstyrka för att i samarbete med socialtjänst och kyrka ge stöd till de drabbade.

– Det här är en allvarlig och omvälvande händelse och våra tankar går till de som nu vårdas på sjukhus, säger Raymond Paska.

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och brandplatsen kommer spärras av för teknisk undersökning.

– I nuläget har vi ingen information om orsaken till branden, säger Raymond Paska.

Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.