Annons

Alvendal: ”Hyresgästerna kommer att få det bättre”

Nyheter Bostadsborgarrådet i Stockholm, Kristina Alvendal, slår ifrån sig kritiken från Hyresgästföreningen. Försäljningen av 5 200 allmännyttiga hyresrätter kommer att gynna hyresgästerna. – Många är nöjda med att bo med allmännyttan, men många är det inte, säger hon. ​
Hyresgästföreningens ordförande i Stockholm, Terje Gunnarson, är mycket kritisk till politikernas beslut att sälja 5 200 kommunala hyresrätter till privata hyresvärdar.
Men ansvarigt borgarråd, Kristina Alvendal, hävdar att försäljningen sker med hyresgästernas bästa i åtanke.
– Initialt kommer hyresgästerna inte att märka av någon skillnad. Men i slutändan handlar ju det om att de ska få en bättre boendemiljö, säger hon.
– Många hyresgäster är nöjda med att bo med allmännyttan, men många är det inte, säger Kristina Alvendal.
 
Terje Gunnarson hävdar att ni medvetet valt ut områden där hyresgästerna inte velat ombilda sina lägenheter. Stämmer det?
– Just i de här områdena har vi inte fått in några intresseförfrågningar från bostadsrättsföreningar, det stämmer. Men det är inte anledningen till att vi säljer, utan de kommunala bostadsbolagen ska vara aktiva fastighetsägare, det vill säga både köpa och sälja fastigheter, säger Kristina Alvendal.
Våren 2008 beräknas försäljningen vara klar, enligt Kristina Alvendal.
 

Annons
Annons
Läs också Lånestrategier för hyresgäster Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.