HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Älvkarlebyhus satsar på utsatta hyresgäster

Älvkarleby Älvkarlebyhus kommer under våren att anställa en bostadssocial samordnare för att fånga upp hyresgäster som återkommande är sena med hyran.
Foto: Lena Mattsson
Älvkarlebyhus satsar på att fånga upp hyresgäster som halkat efter med hyran.

I Älvkarlebyhus ägardirektiv står att 0,8 miljoner kronor årligen ska användas för bostadssociala ändamål. Älvkarlebyhus har i år i samråd med ägaren Älvkarleby kommun beslutat att tillsätta en heltidstjänst som bostadssocial samordnare för pengarna.

Enligt vd:n Håkan Karlsson är problemet med hyresgäster som är sena med att betala in hyran utbrett inom bolagets bestånd. Den vanliga vägen är att hyresavierna går till inkasso och sedan vidare till kronofogden.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

I slutändan riskerar hyresgästen att bli vräkt, även om det är något som Älvkarlebyhus försöker förhindra.

– Vi försöker alltid ha en dialog med hyresgästen. Men vi är en liten organisation och hinner inte riktigt med själva, därför behöver vi anställa en bostadssocial samordnare. Vi tror det här är en bra åtgärd för att förhindra vräkningar och för att ge människor möjlighet att hitta trygghet i sitt boende, säger han.

Rekryteringsprocessen pågår nu, sista ansökningsdag är 19 maj.

Läs ocksåManhal fick hjälp med filmdrömmen
Läs också Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.