Annons

Åtgärdsföreläggande i Huskvarna

Jönköping Hovrätten ger en hyresgäst i Huskvarna rätt att få fuktskador i lägenheten åtgärdade. Tvärtemot hyresnämnden anser hovrätten att det inte är bevisat att han orsakat skadorna själv.

När ärendet om åtgärdsföreläggande var uppe i hyresnämnden avslogs hyresgästens ansökan eftersom hyresnämnden ansåg att han själv orsakat fuktskadorna i lägenhetens kök- och badrumsvägg.

Enligt hyresnämndens bedömning hade hyresgästen inte bara spolat ned kattsand i avloppet, han hade därtill inte felanmält till sin hyresvärd, varken när det gäller stopp i avloppet eller den vattenskada som orsakades av stoppen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästen, som företräds av Hyresgästföreningen, överklagade beslutet. Och hovrätten gör en annan bedömning än hyresnämnden.

Annons

Hovrätten skriver i sitt beslut att rätten vid en sammantagen bedömning finner att det inte går att visa att fuktskadorna har vållats av hyresgästen.

Hovrätten förelägger hyresvärden Kindbergs förvaltning att senast 31 januari 2015 åtgärda de aktuella fuktskadorna.

Läs ocksåHyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav"

Hovrättens beslut kan inte överklagas.

Annons

Fotnot: När en hyresgäst själv är vållande till en skada i sin lägenhet kan inte åtgärdsföreläggande meddelas, enligt hyreslagen.

Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.