HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Barnens spadtag startade Bläckfisken

Visby Utrustade med gula små plastspadar grävde barnen på förskolan Forellen igång Gotlandshems senaste bygge i Visby. I kvarteret Bläckfisken ska 36 hyreslägenheter stå klara om knappt två år.

Vid Lummelundsväg i norra Visby hölls i dag spadtag för Gotlandshems nästa bostadsprojekt. I kvarteret Bläckfisken som förvärvats från byggbolaget Wisab ska tre loftgångshus uppföras med tre våningar.

De 36 lägenheterna kommer att bestå av ettor, tvåor, treor och fyror och stå klara för inflyttning under våren 2020. Hyrorna kommer sträcka sig från 5957 till 9976 kronor i månaden.

Läs ocksåSå blir de nya husen i Slite

— Det här blir ett bra komplement till de 50-tals hus vi har här i området och de nya bostäderna kommer ha en hög tillgänglighet med hiss, säger Elisabeth Kalkhäll, vd för Gotlandshem.

På plats för byggstarten fanns barn från förskolan Forellen som tillsammans med Gotlandshems maskot Rauke och Elisabeth Kalkhäll drog i gång bostadsprojektet. Utrustade med gula spadar tog de ett gemensamt spadtag i en sandhög på byggtomten.

— Det här är mitt tredje spadtag och vi har hittills byggt 264 lägenheter på A7-fältet. Nu går vidare och bygger mer, säger Elisabeth Kalkhäll.

Läs ocksåUtredning om Gotlandshem läggs ned

Den avmattning som setts den sista tiden i färre intresserade till lägenheterna i Sergeanten 5 oroar inte Kalkhäll.

— Det är fortfarande tio sökanden per lägenhet och det kan vara bra att vi kan komma ned i kötid. Vi får bostäderna uthyrda, vi är inte oroliga, säger Elisabeth Kalkhäll.

För socialdemokraten Mats Ågren blev det hans sista spadtag i rollen som styrelseordförande i Gotlandshem. Vid årsskiftet lämnar han ordförandeposten i bolaget för ett uppdrag inom kommunrevisionen.

Läs ocksåGotlandshem inför p-avgifter

— Det har varit en kul och intressant period. Gotlandshem har gått från att vara ett förvaltande bolag till ett nyproducerande bolag och som är mer aktiv i samhällsbygget än vad det var 2015, säger Mats Ågren.

Läs också Gotlandshem utreds för upphandlingsbrott Hyresgäst vann strid om uthyrning i andra hand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.