Annons

Bastubadare förlorar bostaden efter grannarnas klagomål

Norrköping Festerna i den ­gemensamma bastun slutade med att ­polisen fick gripa in. Nu ­tvingas hyresgästen att flytta på grund av störningarna.
Foto: Markku Ulander / Lehtikuva / TT
Hyresgästen tvingas flytta efter störningarna från bastun.

Högst upp i hyres­huset i Norrköping finns en gemensam festvåning med bastu och ett kök som de boende kan boka. Enligt hyresvärden brukar den nyttjas frekvent av hyres­gästerna, men i våras blev den populära lokalen snarare ett återkommande bekymmer för de boende.

I februari i år började grannarna slå larm om störningar från flera sena tillställningar i bastun. En av hyresgästerna, en man i 40- årsåldern, ska ha spelat hög musik sent in på småtimmarna och även bankat på grannarnas dörrar och önskat sällskap. Han ska ha skickat brev till de boende med osammanhängande innehåll. Trots tillsägningar ska störningarna ha fortsatt.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Väktare har flera gånger fått rycka ut till lokalen, där mannen ska ha haft fest med personer som skrikit och uppträtt störande. Vid fyratiden en morgon i mars fick polis kallas till festlokalen efter att mannen satt i gång brandlarmet och urinerat på bastuaggregatet. Vid ett annat tillfälle påträffades flera personer som rökte cannabis. Polisen har även vid flera tillfällen fått omhänderta mannen och föra bort honom i handfängsel.

Annons

Enligt hyresvärden har störningarna orsakat en stor otrygghet för de boende som inte längre vågar röra sig ensamma i trapphuset eller nyttja festvåningen. Utöver störningarna har mannen inte betalat flera månadshyror trots påminnelser.

Efter att hyresvärden skickat ut en rättelseanmodan valde bolaget att säga upp mannen på grund av störningarna och drygt 30 000 kronor i obetalda hyresskulder. När uppsägningen skulle prövas i hyresnämnden hade dock mannen redan valt att flytta på egen hand och fallet avskrevs.

Annons
Läs ocksåSkulle göra köttbullar med spikar åt grannens hund – får bo kvar på provEn tvådelad bild. Dels en illustration som visar spikar och köttbullar med instuckna spikar, dels ett faksimil från ett e-brev där text är suddad men viss text syns, "som jag kommer och döda", "gör något", "små köttbular med små spikar i".
Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Så spred mannen skräck i hyreshuset: ”Era sinnessjuka parasiter” Tvättstugebråket urartade – 75-åringen bet värdens sambo i vaden Mardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.