HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bastubadare förlorar bostaden efter grannarnas klagomål

Norrköping Festerna i den ­gemensamma bastun slutade med att ­polisen fick gripa in. Nu ­tvingas hyresgästen att flytta på grund av störningarna.
Foto: Markku Ulander / Lehtikuva / TT
Hyresgästen tvingas flytta efter störningarna från bastun.

Högst upp i hyres­huset i Norrköping finns en gemensam festvåning med bastu och ett kök som de boende kan boka. Enligt hyresvärden brukar den nyttjas frekvent av hyres­gästerna, men i våras blev den populära lokalen snarare ett återkommande bekymmer för de boende.

I februari i år började grannarna slå larm om störningar från flera sena tillställningar i bastun. En av hyresgästerna, en man i 40- årsåldern, ska ha spelat hög musik sent in på småtimmarna och även bankat på grannarnas dörrar och önskat sällskap. Han ska ha skickat brev till de boende med osammanhängande innehåll. Trots tillsägningar ska störningarna ha fortsatt.

Läs ocksåVidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten"Person som håller för näsan och en domarklubba.

Väktare har flera gånger fått rycka ut till lokalen, där mannen ska ha haft fest med personer som skrikit och uppträtt störande. Vid fyratiden en morgon i mars fick polis kallas till festlokalen efter att mannen satt i gång brandlarmet och urinerat på bastuaggregatet. Vid ett annat tillfälle påträffades flera personer som rökte cannabis. Polisen har även vid flera tillfällen fått omhänderta mannen och föra bort honom i handfängsel.

Enligt hyresvärden har störningarna orsakat en stor otrygghet för de boende som inte längre vågar röra sig ensamma i trapphuset eller nyttja festvåningen. Utöver störningarna har mannen inte betalat flera månadshyror trots påminnelser.

Efter att hyresvärden skickat ut en rättelseanmodan valde bolaget att säga upp mannen på grund av störningarna och drygt 30 000 kronor i obetalda hyresskulder. När uppsägningen skulle prövas i hyresnämnden hade dock mannen redan valt att flytta på egen hand och fallet avskrevs.

Läs ocksåKvinnans klagorop fick granne att flytta – nu vräks hon självStörningsärende i hyresnämnden.
Läs också Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Här smetar han avföring över hela trapphuset – nu tvingas mannen att flytta Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.