HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Beslutet: Stefan och Gert-Olof måste flytta

Vadstena Stefan Lindén och Gert-Olof Holmstén vill bo kvar i sina lägenheter i Vadstena och även deras värd vill helst att de ska göra det. Men nu har hyresnämnden beslutat att de måste flytta.
Foto: Jenny Knutsson
Hyresnämnden har sagt sitt. Stefan Lindén och Gert-Olof Holmstén tvingas flytta.

Hem & Hyra har tidigare berättat om Stefan Lindén och Gert-Olof Holmstén som hyr varsitt litet hus på en fastighet i centrala Vadstena. Efter att deras hyresvärd avled i fjol upptäckte dödsbodelägarna, värdens vuxna barn, att Vadstena kommun hotar med vite om hyresgästerna inte flyttar. Detta eftersom husen enligt detaljplanen är förråd och inte får användas som bostäder.

Dödsboet såg då inget annat alternativ än att vända sig till hyresnämnden med en ansökan om att hyreskontrakten ska upphöra, trots att arvtagarna helst vill att hyresgästerna ska kunna bo kvar.

Läs ocksåAlingsåshem och Hyresgästföreningen oeniga - går till medling

Under tiden som hyresnämndens handläggning pågick meddelade Vadstena kommun att man ger dispens för uthyrningen till och med 11 oktober i höst. Och längre än så får Stefan Lindén och Gert-Olof Holmstén inte bo kvar, enligt hyresnämndens beslut som nu har meddelats.

Hyresnämnden bedömer att värden, dödsboet, har gjort vad man kunnat för att försöka lösa hyresgästernas situation och att det inte är möjligt att låta dem bo kvar efter 11 oktober eftersom det då inte längre är tillåtet att använda husen som bostäder. Hyresvärdens intresse av att undvika vite väger tyngre än hyresgästernas intresse att bo kvar, resonerar hyresnämnden i beslutet.

Samtidigt anser nämnden att hyresgästerna redan har haft lång tid på sig att söka nytt boende eftersom de har känt till problemet sedan december i fjol.

Läs ocksåSägs upp efter år av störningar

Beslutet kan överklagas till hovrätten.

Läs också Lägenheten blev bordell – förstahandshyresgäst vräks Svartuthyrare smet med hyrespengar Mister kontraktet för två extralägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.