HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Betalparkering ska stoppa skrotbilar i Kristianstad

Kristianstad Parkeringarna används av folk som inte bor i områdena och problemen med skrotbilar växer. Nu införs betald parkering för hyresgästerna på Österäng, Sommarlust och Gamlegården i Kristianstad.
Foto: Petra Martinsson/Pixaby

Enligt det kommunala bostadsbolaget ABK har det länge varit problem för hyresgästerna att hitta lediga parkeringsplatser på Österäng, Sommarlust och Gamlegården. Orsaken är att de används av andra än boende och besökare. Till exempel har de använts av arbetsplatser runtomkring och skrotbilar har ockuperat platser.
– Eftersom det är gratis parkeringar har vi inte haft så mycket lagligt att sätta emot, säger Jonas Rosberg, kommunikationschef på ABK.
Den betalda parkeringen kommer att kallas abonnemangsparkering och priset blir 50 kronor i månaden. Den som betalar det får stå på ledig plats i området. Cirka tio procent blir besöksparkeringar till kommunal timtaxa.

Kommer inte hyresgäster att regera på att det kostar?
– Vi har haft många synpunkter om detta problem och det är angeläget. Det är möjligt att några kommer att reagera men å andra sidan är 50 kronor en modest summa. Vi tror att våra hyresgäster kommer att uppleva det som positivt att parkeringsplatserna används av de som verkligen behöver dem, säger Jonas Rosberg.
Tanken är att den betalda parkeringen införs på Österäng första april med cirka 600 platser. Samma datum gäller för Sommarlust som får cirka 300. I höst genomförs det på Gamlegården som får cirka tusen.

Annons
Läs också35 miljoner i vinst för kommunala ABK i Kristianstad
Annons
Läs också Garagestriden har fått hyresgästerna att gå samman Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" P-platsernas bredd passar en folkabubbla - men nu finns en halvmeter bredare bilar Tusentals bilar skadas på parkeringar – hyresvärdar vill göra p-platser bredare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.