Annons

Bostadsportal för hemlösa öppnar i höst

Jönköping I höst börjar socialtjänsten och tekniska kontoret i Jönköping att ragga lägenheter till socialtjänstens målgrupper. De privata hyresvärdarna ska kartläggas och kontaktas i syfte att täcka behovet på upp emot 100 lägenheter per år. 

Vi har tidigare berättat om den bostadsportal för hemlösa som Jönköpings kommun satsar på. Socialtjänsten skapade tjänsten bostadssamordnare och tekniska kontoret tjänsten bostadskoordinator. Det var meningen att portalen skulle vara igång till sommaren.

– Vi har kommit igång med arbetet fast det syns inte utåt. Vi har jobbat med att konkretisera hur vi ska jobba med detta internt och där har vi kommit långt. Men till hösten, efter alla semestrar, räknar vi med att starta upp portalen, säger Marie Davidsson, som anställts som bostadssamordnare hos socialtjäntsten.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Inte bara allmännyttan ska förmås att släppa till fler lägenheter, även de privata hyresvärdarna i Jönköping ska kartläggas och kontaktas under hösten i syfte att teckna nya samarbetsavtal.

Annons

– Vi har kontaktat fastighetsägarföreningen i Jönköping som ska hjälpa oss att nå ut till de privata värdarna. Ett sätt är att bjuda in till frukostmöten där vi kan informera om vad det innebär. Vi får se hur det går, säger Marie Davidsson.

Mellan 50 och 100 lägenheter per år tror Marie Davidsson att det behövs för att uppfylla behovet av nya hem för socialtjänstens grupper i Jönköping.

Annons
Läs ocksåHär är hemlösheten störst – så många är drabbade i din kommun
Läs också Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Utslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böter Hyresettan blev hemlöse Daniels räddning ur missbruket: ”Jag har verkligen haft tur” Nya härbärget - ett steg närmare ett lite mer ordnat liv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.