HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostadsrätter blir nya hyreshus

Norrköping Planerna på nya bostadsrätter i Ramobodal i Norrköping görs om. Nu blir det i stället 117 hyreslägenheter med byggstart redan i november.
Foto: SHH bostad
Så är det tänkt att de nya hyreshusen ska se ut i Rambodal.

I stadsdelen Rambodal i Norrköping ska ett nytt bostadsbygge snart dra i gång vid korsningen Rambogatan och Havregatan. Här hade SHH bostad planer på att bygga cirka 50 bostadsrätter när marken övertogs från Lundbergs 2015, men nu blir det nya hyreslägenheter i stället.

— Marknaden är lite lugnare för bostadsrätter och sedan har vi som bolag gjort ett strategiskt skifte där vi ska satsa mer på hyresrätter framöver, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef för SHH bostad.

Läs ocksåÄldreboendet som ingen ville ha

Bolaget har nyligen fått bygglovet beviljat och redan under nästa vecka är tanken att projektet ska dra i gång. På tomten ska fem stycken byggnader i fyra–fem våningar uppföras med modulsystem i trä. De 117 lägenheterna kommer att bestå av ettor, tvåor och treor. Vilka hyresnivåer det blir är ännu inte klart.

— Vi avser att söka det investeringsstöd som finns för nya hyresrätter och tanken är att vi ska försöka hålla nere hyresnivåerna, förklarar Misha Moeremans d’Emaus.

I Norrköping byggs för närvarande cirka 1 200 lägenheter. Men enligt bolaget finns det fortsatt en stor efterfrågan på bostäder.

Läs ocksåNyborgska huset: Från nazinäste till strulbostad

— Vi har en strukturell bostadsbrist i flera orter bland annat i Norrköping och i stadsdelen Rambodal finns det inte så många hyresrätter.

När ska bostäderna stå klara för inflyttning?

— Det kommer bli inflyttning etappvis och som planeringen ser ut nu så ska första etappen stå klar om ett år, omkring november–december 2020, säger han.

Läs ocksåKrogbesökare duschas när hyresgäster badar

SHH bostad har förut varit mer inriktad på byggandet av bostadsrätter. Men framöver tänker bolaget även bygga upp en verksamhet som hyresvärd med ett eget bestånd av hyreslägenheter. I Norrköping har bolaget byggt tre projekt sedan tidigare, bland annat nya bostads- och hyresrätter i Klockaretorpet som sedan sålts vidare.

Läs också "Snart slår den i taket" - Så gammal är Ristos äldsta krukväxt Målet: nya bostäder med låga hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.