Annons

Brand i huset som hade problem med bajsvatten i källaren

Skellefteå Natten till måndag brann det i ett hyreshus i Burträsk utanför Skellefteå. Det är samma hus som Hem & Hyra skrev om nyligen där det ha varit översvämning av avloppsvatten i källaren.
Foto: Räddningstjänsten
En hyresfastighet i Burträsk brann natten mot måndag.

Larmet inkom till räddningstjänsten klockan 01.27 natten mot måndag och en polispatrull skickades till den aktuella hyresfastigheten i Burträsk. Trapphuset var rökfyllt och när polisen kom fram var en rökdykare från räddningstjänsten på väg in i byggnaden. En person fördes från huset med ambulans efter att ha andats in rök.

– Det började i ett kök i en lägenhet på översta våningen och spred sig via ventilationen ut på vindan i dolda utrymmet, så det har brunnit ganska länge där. Halva taket är borta från fastigheten, berättar Henrik Lindgren, insatsledare hos räddningstjänsten i Skellefteå.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

12 personer från räddningstjänsten jobbade med att släcka branden fram till klockan sex på morgonen, därefter hade de efterbevakning fram till 12 och fortsatte sedan att se till huset en gång i timmen.

Annons

Hyresgäster har tidigare vittnat om olika fel på huset, däribland att avloppsvatten upprepade gånger har kommit upp i källaren. Men vad som har orsakat branden är än så länge oklart. Polisen har hållit förhör och skrivit anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet genom brand. Lägenheten som det brann i är avspärrad.

De boende fick alla utrymma huset i natt och det är oklart om det går att bo där kommande natt.

Annons
Läs ocksåKrävs på hyran trots bajsvatten i källaren
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Mobiltelefon eller het lampa kan ha orsakat brand – dödsbo slipper betala 639 000 kronor Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.