HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Brand i huset som hade problem med bajsvatten i källaren

Skellefteå Natten till måndag brann det i ett hyreshus i Burträsk utanför Skellefteå. Det är samma hus som Hem & Hyra skrev om nyligen där det ha varit översvämning av avloppsvatten i källaren.
Foto: Räddningstjänsten
En hyresfastighet i Burträsk brann natten mot måndag.

Larmet inkom till räddningstjänsten klockan 01.27 natten mot måndag och en polispatrull skickades till den aktuella hyresfastigheten i Burträsk. Trapphuset var rökfyllt och när polisen kom fram var en rökdykare från räddningstjänsten på väg in i byggnaden. En person fördes från huset med ambulans efter att ha andats in rök.

– Det började i ett kök i en lägenhet på översta våningen och spred sig via ventilationen ut på vindan i dolda utrymmet, så det har brunnit ganska länge där. Halva taket är borta från fastigheten, berättar Henrik Lindgren, insatsledare hos räddningstjänsten i Skellefteå.

Läs ocksåKrävs på hyran trots bajsvatten i källaren

12 personer från räddningstjänsten jobbade med att släcka branden fram till klockan sex på morgonen, därefter hade de efterbevakning fram till 12 och fortsatte sedan att se till huset en gång i timmen.

Hyresgäster har tidigare vittnat om olika fel på huset, däribland att avloppsvatten upprepade gånger har kommit upp i källaren. Men vad som har orsakat branden är än så länge oklart. Polisen har hållit förhör och skrivit anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet genom brand. Lägenheten som det brann i är avspärrad.

De boende fick alla utrymma huset i natt och det är oklart om det går att bo där kommande natt.

Läs ocksåDödsbränderna ökar kraftigt - ensamma äldre mest drabbade
Läs också Glömde potatisen - hyresgäst åtalas Bodde i en dödsfälla – fick kompromissa med värden En av fem arbetslösa saknar hemförsäkring

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.