Annons

Bygg hyreslägenheter i Borås

Västra Götaland Hyresgästföreningen i Borås/Bollebygd tycker att det byggs för få lägenheter med hyresrätt i Borås stad.
– Folk har inte råd att bo i en nybyggd bostadsrätt. Det behövs hyresrätter för att få en balans, säger föreningens ordförande Leif Johansson.
Stadens planer är för enkelspåriga. Lägenheter med bostadsrätt har förtur anser han.
– Problemet är att folk inte har råd att bo i nybyggda hyresrätter heller, säger Morgan Hjalmarsson, ansvarigt kommunalråd för bostadsfrågor.
Han anser att det är fritt fram att bygga för den byggare som vill satsa på hyreslägenheter.
– På Södervallen i stadsdelen Trandared har vi utlyst en markansvisningstävling där vi sagt till att de tävlande ska titta på en blandad bebyggelse.
Borås stad kommer i dagarna att skicka ut ett förslag till bostadspolitiskt program och handlingsplan för 2008–2011 på remiss. Hyresgästföreningen kommer då att vara en naturlig remissinstans

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.