Annons

Byggde om badrummet – krävs på storbelopp

Malmö Efter en vattenskada för två år sedan slutade mannen att betala hyra. Nu kräver det kommunala bostadsbolaget MKB i Malmö in 256 000 kronor av hyresgästen.
Foto: Pixabay

Mannen byggde om sin hyresrätt, sänkte innertaket, kopplade om el och lade in ett nytt klinkergolv i badrummet ovanpå det gamla. Enligt MKB var detta orsaken till en vattenskada som 2018 drabbade två av lägenheterna i huset på Nydala. I samband med att badrummet byggdes om ska en golvbrunn ha påverkats vilket ledde fram till skadorna. Enligt domstolshandlingar byggdes brunnen över så att den inte längre gick att rensa.

Strax efter detta att vattnet börjat läcka in till grannen slutade mannen att betala hyra. MKB har nu summerat kostnaderna för renoveringen av lägenheten och de obetalda avierna och vänt sig till domstol. Enligt tingsrättens dom ska hyresgästen nu betala 256 000 kronor till fastighetsägaren. Vattenskadan i sig och arbetet för att återställa står för omkring 200 000 kronor.

MKB och domstolen har inte lyckats få tag på mannen, vars senaste adress var den vattenskadade lägenheten. Domen med ersättningskravet är en så kallad tredskodom som förkunnas utan att svarande, hyresgästen, har deltagit i förhandlingen. Han har inte heller hört av sig till tingsrätten för att kommentera kravet på pengar.

Så vad får du egentligen göra i din hyresrätt? Måla? Byta golv? Läs Hem & Hyras genomgång här: Renovera själv: Det här får du fixa på egen hand


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.