HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bygger energismarta hus i Sävsjö

Sävsjö För första gången sedan 1970-talet sätter Sävebo spaden i jorden och bygger nytt. 48 intresseanmälningar har kommit in till de 16 lägenheterna mitt i centrala Sävsjö.
I dagarna håller Sävebo som bäst på att ringa runt till dem som står i intressekön för att teckna preliminära hyreskontrakt.
 
– Vi hoppas att det blir tillräckligt många så att vi kan köra igång. Vi behöver 10 preliminära hyreskontrakt och det räknar vi med att få, säger Bo Widestadh, vd för Sävebo.
 
Mitt emot Konsum, där en återvinningsstation och en park finns i dag, ska kvarteret med 16 lägenheter växa fram. Husen blir så kallade energismarta hus i två våningar. Standarden är hög och varje lägenhet får individuell mätning av värme och vatten.
 
Och det är Sävebos första nybygge sedan 1970-talet.
 
– Vi har köpt lite nyare 80-talshus men inte byggt själva så det här är riktigt roligt. Det känns stort. Det blir modernt och så är det så centralt. Det är lite spektakulärt, säger Therese Petersson, Sävebos ordförande.
 
Senare i höst räknar Sävebo med att köra igång bygget. Inflyttning beräknas till sommaren 2012. 

Läs också Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal" Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter Folkets hus till salu kan bli bostäder Få hyreshus på landet – men Mona kunde bo kvar i Stavsjö Upplands-Bro toppar listan – Vaxholm i botten med noll nya hyresrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.