HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

De går för ett tryggare område

Motala Skrotbilar, farliga utfarter och mörka platser som skapar otrygghet. Vid en gemensam trygghetsvandring satte hyresgäster och hyresvärd fingret på en rad problem på Väster i Motala.
Foto: Jenny Knutsson
, ,

På gårdarna är belysningen bra, men på parkeringsplatserna och cykelbanan är det alldeles för långt mellan lyktstolparna. Fler lampor behövs.

Det är en av de saker som hyresgästerna som deltog i trygghetsvandringen tycker är viktig.

Läs ocksåMacheteman bar kniv i domstolen – terrorn fick grannar att flytta

– Sen har vi alla skrotbilar. Jag förstår inte varför de får stå kvar, säger Gunilla Andersson, som bor i området.

Som Hem & Hyra berättat tidigare är övergivna fordon ett stort bekymmer för hyresvärden Bostadsstiftelsen Platen.

– Det är svårt att bli av med dem och framför allt tar det väldigt lång tid, säger Rikard Larsson, förvaltningshandläggare hos Platen.

Läs ocksåExpert om våldet i hyresområden: ”Vi påverkas när oskyldiga drabbas”Skjutningar gör att folk förblir otrygga

Kollegan Hans Isacsson, områdeschef på Väster, berättar att rekordet för tillfället är en bil som stått avställd sedan 2005.

– Vi har inte ens hittat ägaren än, säger Hans Isacsson.

Men det finns fler frågor som engagerar.

Läs ocksåBasket ska blocka otrygghet på Hässle torg efter skottlossning

– Titta här! Fullt med gräs i sandlådan. Och bänkarna behöver snyggas till, visar Inga Olsson när sällskapet kommer in på gården där hon bor.

Johanna Edenblad, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen, förde anteckningar och berättar att det blir en uppföljande vandring till hösten.

– Då får vi se vad som har gjorts och inte, säger hon.

– Vi får kolla vilka grejer vi kan lösa på ett smidigt sätt och försöka vara tillmötesgående. Större grejer måste budgeteras så det kan ta längre tid, säger Rikard Larsson.

Trots att Platen fick ta emot en hel del kritiska synpunkter så tycker han ändå att trygghetsvandringen är ett bra initiativ.

– Vi kommer att ha en lista att beta av med det som hyresgästerna själva tycker är viktigt. Det är bra.

För några veckor sedan hölls en liknande vandring i Charlottenborg och Johanna Edenblad hoppas att det ska gå att genomföra i fler av Platens bostadsområden.

Läs också Huvudnycklar till 200 bostäder försvann: Lars-Birger fick vänta i månader på låsbyte Fler värdar använder "outhärdligt ljud" för att stoppa häng i trappan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.