HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Det finns ingen köpare på gång.”

Landskrona På fredag sätt ett extra fullmäktigemöte in för att besluta om Landskronahems nya ägardirektiv. Enligt Torkild Strandberg handlar brådskan inte om att de har en köpare på gång.

På fredag sätts ett extrainsatt kommunfullmäktigemöte i Landskrona in bara för att ta beslut om Landskronahems nya ägardirektiv. Det nya direktivet ger bland annat Landskronahems styrelse större makt att ta beslut om att sälja bostäder samt att förvandla hyresrätter till bostadsrätter. Läs mer om det här.

Oppositionen försökte förhala beslutet genom en återremiss men det hade ingen verkan. Sverigedemokraterna och Treklövern är överens.

Läs ocksåDärför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp”

Enligt kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) handlar brådskan inte om att styrelsen för konkreta diskussioner med en intresserad köpare.

− Vi har inga sådana samtal. Det finns ingen köpare på gång. Kommunledningen har pekat på bristerna i Landskronahems gamla ägardirektiv. Vi vill inte vänta i ytterligare två eller tre månader innan det nya kan klubbas igenom.

− Ägaren måste vara tydlig med vad man vill och vad man ska göra. Därför måste detta klaras av innan semestrarna så att det inte råder någon tvekan om vad som gäller.

Läs ocksåJan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i LandskronaJan-Åke Linderoth och huset på Koppargården som brann.

Ni för alltså inga konkreta diskussioner med en specifik köpare?

− Nej, det gör vi inte. I det nya ägardirektivet finns inga beslut om att något ska säljas. Landskronahem har köpt och sålt under årens lopp. Det vi gör nu är att vi vill lägga ett större mandat hos styrelsen. Det är inte samma sak som vi kommer att sälja ut.

Läs också Sigtunahem släpper fokus på hyresrätt – bygger villor och bostadsrätter 25 miljoner plockas ur Helsingborgshem – årligen Säljplaner skapar oro bland hyresgäster i Gottsunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.