Annons

Dödshotade granne och sprutade tändvätska på dörr – 66-åriga kvinnan måste flytta

Nyheter En har fått dörren nedsprutad med tändvätska. En annan anklagats för att ha mördat sin fru. En tredje har hotats till döds. I flera år har den 66-åriga kvinnan terroriserat grannarna. Nu kastas hon ut.
Foto: PxHere
Obs, montage!

”God stämning” är kanske inte den mest passande beskrivningen för hyreshuset i södra Helsingborg. Sedan ett par år tillbaka har grannarna hos den kommunala hyresvärden fått utstå grova förolämpningar, allvarliga hot och kränkningar från en 66-årig kvinna i samma uppgång.

Redan i höstas fick 66-åringen sitt kontrakt uppsagt och ärendet hamnade hos hyresnämnden. Listan över förseelser som värden räknade upp var lång.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förutom att skrika könsord och hånfulla ord från sin balkong uppges kvinnan ha begått en rad kränkningar.

Hon ska bland annat ha önskat livet ur en kvinnlig granne och uppmanat kvinnan att ”dö som sin syster” samt hotat om att hon kommer få en kniv i ryggen när det blir mörkt. Vid ett annat tillfälle ska 66-åringen ha sprejat den kvinnliga grannen i ansiktet utanför matbutiken.

Grannen nedanför 66-åringen har blivit anklagad för att ha mördat sin fru – som tidigare dog i cancer – samt för att ha tagit livet av 66-åringens hund.

Annons
Läs också77-åring hotade grannarna med yxa – döms men slipper betala skadeståndEn bild på Värmlands tingsrätt. Det gula stenhuset är till stora delar solbelyst. Inflikad i bilden syns en helsvart silhuett av en man.

Mannen som bor mittemot 66-åringen har vid två tillfällen fått sin dörr nedsprutad med brandfarlig vätska. Vid ett av tillfällena låg även några obrända tändstickor placerade på golvet. En lapp med ordet ”Fegisar” har därefter satts upp över mannens titthål.

66-åringen har även systematiskt polisanmält grannarna och lämnat en kopia av rapporten i deras brevlådor.

Grannarna vittnar om att deras tidigare irritation över kvinnan på senare tid övergått i ren skräck. En av dem står med jämna mellanrum och kikar ut genom titthålet för att situationen är ”jävligt obehagligt”, skriver hyresnämnden.

Läs ocksåSkjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs uppSkottlossning, Sollentuna, Sollentunahem

Beteendet ansågs så aggressivt att hyresnämnden beslutade att 66-åringen genast behövde flytta ut ur lägenheten. Hon valde då att överklaga till hovrätten.

Annons

Enligt 66-åringen saknar anklagelserna helt verklighetsförankring. Det är tvärtom grannarna som genom en utarbetat strategi har hotat, trakasserat och provocerat henne, uppger hon för hovrätten.

Domstolens samlade bedömning är dock densamma som hyresnämndens. Störningarna har pågått en sådan lång tid och varit så allvarliga att hon anses ha åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst.

66-åringen måste nu genast flytta ut ur lägenheten.

Läs också Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.