Annons

Enkäter gav nya uteplatser

Söderköping Hyresgästernas önskemål ledde till satsning på nya utemiljöer. Det är ett av resultaten från Ramunderstadens enkätundersökning.
Foto: Jakob Kindesjö
Niklas Jensen visar en av de nya uteplatserna.

Förra våren fick hyresgästerna i Alboga och Husby backe svara på den hyresgästenkät som kommunägda Ramunderstaden skickar ut vartannat år.

– Utemiljöerna var det som fick sämst i hela mätningen. Där vill vi och kan vi bli bättre, säger Niklas Jensen, fastighetschef på Ramunderstaden.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresvärden har redan satsat på att göra i ordning några uteplatser på Rimögatan. Där det förut bara var en grusplan finns numera nytt gräs, ny sittgrupp, cykelställ och en upprustad sandlåda.

Annons

– De två sämsta har vi tagit tag i nu, men det finns fyra till i området som vi behöver göra i ordning.

Enligt Ramunderstaden har resultatet från enkäterna lett till andra åtgärder. Bland annat tätare städning av soprum på Husby backe.

Annons
Läs ocksåHyresgäster tvingas leva med fel efter renovering: "Vi har varit helt gråtfärdiga"Hyresgäst i kök, barack från byggfirma.

– Vi kan inte göra allt, men det som flest reagerar på det försöker vi ta tag i, säger Niklas Jensen.

Läs också Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Nybygget som blev ett fuskbygge Byggstart för nya hyreshus i Söderköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.