Annons

Enkäter gav nya uteplatser

Söderköping Hyresgästernas önskemål ledde till satsning på nya utemiljöer. Det är ett av resultaten från Ramunderstadens enkätundersökning.
Foto: Jakob Kindesjö
Niklas Jensen visar en av de nya uteplatserna.

Förra våren fick hyresgästerna i Alboga och Husby backe svara på den hyresgästenkät som kommunägda Ramunderstaden skickar ut vartannat år.

– Utemiljöerna var det som fick sämst i hela mätningen. Där vill vi och kan vi bli bättre, säger Niklas Jensen, fastighetschef på Ramunderstaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden har redan satsat på att göra i ordning några uteplatser på Rimögatan. Där det förut bara var en grusplan finns numera nytt gräs, ny sittgrupp, cykelställ och en upprustad sandlåda.

Annons

– De två sämsta har vi tagit tag i nu, men det finns fyra till i området som vi behöver göra i ordning.

Enligt Ramunderstaden har resultatet från enkäterna lett till andra åtgärder. Bland annat tätare städning av soprum på Husby backe.

Annons
Läs ocksåHyresgäster tvingas leva med fel efter renovering: "Vi har varit helt gråtfärdiga"Hyresgäst i kök, barack från byggfirma.

– Vi kan inte göra allt, men det som flest reagerar på det försöker vi ta tag i, säger Niklas Jensen.

Läs också Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Nybygget som blev ett fuskbygge Byggstart för nya hyreshus i Söderköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.