Annons

Få motioner när regionen höll årsmöte på Solgården

Vänersborg Val av ombud till förbundsstämman, workshop kring hur Solgården ska användas men få motioner. I lördags var det årsmöte för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.
Foto: Nils-Olof Larsson
, , , , ,

94 personer, varav de flesta var förtroendevalda, dök upp när Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg höll årsmöte på Solgården i lördags. Ett möte som även blev en premiär för föreningens nya kurs- och rekreationsanläggning intill Väners strand.

– Personalen har gjort ett fint jobb för att få lokalerna redo, sade regionordförande Lennart Derehag. 

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Till mötet hade tre motioner lämnats in. De kom alla från samma medlem i Skaraborg och fick avslag från såväl föreningsstyrelsen i Skaraborg som regionfullmäktige.

Derehag hoppas att fler medlemmar tar chansen att komma med förslag kring föreningens verksamhet framöver. 

Annons

– Steget till att skriva en motion ska inte vara långt. Det budskapet måste vi regelbundet pumpa ut. Jag vet att vi tidigare jobbat för att få fler att vilja och våga. Det behöver vi göra igen, säger Derehag och tar sikte på nästa års fullmäktigemöte.

Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

Under dagen valdes tolv ombud som kommer att representera region BohusÄlvsborg-Skaraborg på förbundsstämman som hålls i Trollhättan 17-19 juni. Det gavs även tid för en workshop kring hur Solgården ska användas.

– Vi fick in en massa bra förslag, som vi nu ska sammanställa och jobba vidare med, säger Derehag.

Annons
Läs också Lägger ner kollo för utsatta barn: "Inte ekonomiskt försvarbart att driva Solgården" Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.