Annons

Färre fuskar med bostadsbidrag

Nyheter ​Försäkringskassan krävde förra året in 21 miljoner kronor i felaktiga bostadsbidrag och bostadstillägg genom sina särskilda kontroller. Det är en minskning med 30 procent jämfört med året innan.
Försäkringskassan genomför årligen tusentals kontroller för att säkerställa att ersättningarna hamnar där de ska. 
 
Förra året krävde Försäkringskassan in 21 miljoner kronor i felaktigt utbetalda bostadsbidrag och bostadstillägg genom sina kontroller. Det är en minskning med 30 procent jämfört med 2009, visar färska siffror som Hem & Hyra har tagit del av.
 
Därutöver har Försäkringskassan sparat 19 miljoner kronor genom kontroller som visar att personer inte haft rätt till full ersättning, eller så har bidragen dragits in helt. Även det är en minskning jämfört med tidigare år.
 
Under 2010 polisanmäldes 193 personer för att ha fuskat med bostadsbidrag eller bostadstillägg. Motsvarande siffra för år 2009 var 238 personer.

Annons
Fakta: Färre fuskar med bostadsbidrag

Bostadsbidraget riktar sig till barnfamiljer och ungdomar utan barn mellan 18 och 29 år. Under 2009 fick drygt 233 000 personer bostadsbidrag.
 

Fakta: Bostadstillägg
Bostadstillägg är ett tillägg till pensionen som du kan få för att betala ditt boende. Bostadstillägget är skattefritt och cirka 250 000 pensionärer har det idag.

Läs också Guide till hemförsäkringar Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Falska uppgifter gav sjubarnsfamilj bostadsbidrag - rekordmånga polisanmälningar i landet Hyresgäst lurade till sig 324 000 kronor i bidrag – mannens fängelsevistelse avslöjade henne  Vädrets makter: Orörd snö avslöjade bidragsfuskaren Tusentals fler till Kronofogden på grund av bostadsbidrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.