Annons

Fel av värd att ta bort dörr

Malmberget Värden ville vräka en hyresgäst. Det i sig var var inte ifrågasatt. Däremot var det minst sagt egendomligt att värden tydliggjorde det genom att ta bort ytterdörr, kyl, frys och spis. Det var inte minst fel.

Hyresgästen i Malmberget skulle sägas upp efter en tvist med värden. Men sättet värden använde sig av var minst sagt ovanligt.
När hyresgästen en dag kom hem, saknades ytterdörren. Det räckte dock inte med det. Kyl, frys och spis var också borta. Hyresgästen tog kontakt med hyresgästföreningen och en jurist konstaterade direkt att det var ett rättsvidrigt förfarande. Vräkningar måste inte minst beslutas av hyresnämnd.
Hyresgästföreningen begärde handräckning av Kronofogden som startade ett ärende. Det tog dock sju månader innan myndigheten fattade beslut. Hyresgästen fick rätt och värden ålades att återställa allt. Men hyresgästen hade redan då beslutat sig för att ta sig från lägenheten, inte minst med tanke på värdens beteende.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen" Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.