Annons

Fel av värd att ta bort dörr

Malmberget Värden ville vräka en hyresgäst. Det i sig var var inte ifrågasatt. Däremot var det minst sagt egendomligt att värden tydliggjorde det genom att ta bort ytterdörr, kyl, frys och spis. Det var inte minst fel.

Hyresgästen i Malmberget skulle sägas upp efter en tvist med värden. Men sättet värden använde sig av var minst sagt ovanligt.
När hyresgästen en dag kom hem, saknades ytterdörren. Det räckte dock inte med det. Kyl, frys och spis var också borta. Hyresgästen tog kontakt med hyresgästföreningen och en jurist konstaterade direkt att det var ett rättsvidrigt förfarande. Vräkningar måste inte minst beslutas av hyresnämnd.
Hyresgästföreningen begärde handräckning av Kronofogden som startade ett ärende. Det tog dock sju månader innan myndigheten fattade beslut. Hyresgästen fick rätt och värden ålades att återställa allt. Men hyresgästen hade redan då beslutat sig för att ta sig från lägenheten, inte minst med tanke på värdens beteende.

Annons
Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Främmande män har adress i lägenheten – Josef anmäler men ingen hjälper Hyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel" Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser" Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Miljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.