HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fel av värd att ta bort dörr

Malmberget Värden ville vräka en hyresgäst. Det i sig var var inte ifrågasatt. Däremot var det minst sagt egendomligt att värden tydliggjorde det genom att ta bort ytterdörr, kyl, frys och spis. Det var inte minst fel.

Hyresgästen i Malmberget skulle sägas upp efter en tvist med värden. Men sättet värden använde sig av var minst sagt ovanligt.
När hyresgästen en dag kom hem, saknades ytterdörren. Det räckte dock inte med det. Kyl, frys och spis var också borta. Hyresgästen tog kontakt med hyresgästföreningen och en jurist konstaterade direkt att det var ett rättsvidrigt förfarande. Vräkningar måste inte minst beslutas av hyresnämnd.
Hyresgästföreningen begärde handräckning av Kronofogden som startade ett ärende. Det tog dock sju månader innan myndigheten fattade beslut. Hyresgästen fick rätt och värden ålades att återställa allt. Men hyresgästen hade redan då beslutat sig för att ta sig från lägenheten, inte minst med tanke på värdens beteende.

Läs också Ny strategi: MKB i Malmö ska jaga svartuthyrare Vanligt att värdar som misskött sig förlikar i hyresnämnd Lulebo krävs på miljonbelopp Skuldsatt make fick inte överta vanvårdad lägenhet Alla branddrabbade har fått boende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.