HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fick 700 tillbaka – för en månad på gatan

Örebro Sjuhundra kronor. Det var vad Dominique Prahl Fernandes fick som plåster på såren efter att inte ha kunnat vistas hemma i sin lägenhet dagtid under en månad.
Foto: Anna Rytterbrant
Familjen fick tillbaka 700 kronor på hyran på grund av bullerstörningar.

Det är snart två månader sedan som Hem & Hyra skrev en artikel om Dominique Prahl Fernandes och hennes familj.

Dominique var nyförlöst när badrummet i lägenheten ovanför skulle renoveras. Renoveringen skapade ett sådant oljud när man skulle spräcka betongen att Dominique, den då en månad gamla bebisen och pappa Mano inte kunde spendera dagarna hemma i lägenheten. I stället drev de runt på stan och satt på biblioteket och väntade.

Läs ocksåJulprydnader och gummibåt försvann vid renovering

Från början ville Öbo inte ge dem någon ersättning, eftersom alla hyresgäster genom att skriva på kontraktet gått med på att de inte har rätt till ersättning vid ”sedvanligt underhåll”.

Men nu har Öbo mjuknat. En aning. De har beviljat 700 kronor i avdrag på nästa hyra.

Läs ocksåParterna överens om samråd inför renoveringar

– Det är bättre än inget. Men vi gjorde till exempel av med 400 kronor på mat eftersom vi fick äta ute, så det är ju inte så mycket pengar i ersättning, säger Dominique Prahl Fernandes.

Dessutom ska det renoveras i ytterligare två badrum och Dominique är orolig att det blir samma visa igen.

– Är man inte hemma under dagtid störs man inte. Men eftersom min baby är så liten är vi hemma mycket. Nu är det två våningar ovanför oss de ska renovera – så jag hoppas att ljudet inte blir lika högt, säger hon.

Läs ocksåGrannarnas skräck: en narkoman

Trots att ersättningen blev liten tycker hon att det var värt att kämpa.

– Det känns ändå som att de erkände att de gjort något som blev väldigt jobbigt för oss i vår situation. Och det kändes som att jag tog den här striden för min dotter: det var hennes första tid i livet och vi ville ha lugn och ro. Hade det bara varit jag, hade jag inte kämpat.

Dessutom säger hon att Öbo ändrat sina rutiner efter kontakterna med bostadsbolaget.

– Innan fick inte någon information om något. Nu har de blivit väldigt bra på att berätta i förväg på vad som ska göras i huset. Bara det är värt jättemycket, säger hon.

Läs också Slog sambo blodig – sägs upp Omstridd renovering läggs på is

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.