HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Flickvännen sålde sex i lägenheten – nu blir 70-åringen av med kontraktet

Nyheter Hans flickvän sålde sex i lägenheten – och själv hjälpte han till att skaffa kläder och kondomer. För det dömdes 70-åringen till fängelse för koppleri. Nu blir han även av med hyreskontraktet.
Foto: Polisen
I bostaden fann polisen leksaker, kondomer och kläder med koppling till sexköpen.

I december 2019 slog polisen till mot lägenheten och grep hyresgästen. Det hade då pågått en omfattande bordellverksamhet i det lugna familjeområdet i Linköping under ett års tid.

Hyresgästen är en man på 70 år, som berättar att han dejtat en kvinna som han sedan erbjudit att bo i lägenheten. Hans egen version är att kvinnan inte alls sålt sex utan bara arbetat som ”sällskapsdam” samt erbjudit sina kunder terapi. Brottsutredningen visar på motsatsen. Lägenhetsbordellen beräknas ha omsatt cirka 200 000 kronor under året den var aktiv, och polisen har genom att låtsas vara sexköpare bekräftat att prostitution pågått.

Läs ocksåBordell avslöjades i hyreshus
Bakom dörren drevs en lägenhetsbordell i ett år innan polisen avslöjade verksamheten.

Enligt polisen ska mannen bland annat ha agerat chaufför, skaffat kläder och kondomer samt hjälpt kvinnan att utforma annonser och upplåtit sina bankkonton för betalning.

För detta dömdes han i tingsrätten till fyra månaders fängelse för koppleri.

– Min uppfattning är att kvinnan har varit utnyttjad av någon och inte sett någon annan möjlighet än att sälja sig, berättade Kajsa Malmström, åklagare i Linköping efter domen.

Annons
Läs ocksåSmåbarnsmamman ”Emma” sålde sex i lägenheten – hävdar att sambon tvingade henneSambon kunde i realtid följa när småbarnsmamman tog emot kunder för sex hemma i lägenheten. Han spelade också in och sparade filmerna på sin dator.

Men mannens problem tar inte slut här. Med anledning av att det pågått sexhandel i lägenheten har värden beslutat sig för att säga upp kontraktet. Detta då han genom koppleriverksamhet anses ha åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst.

Tidigt i somras beslutade hyresnämnden i Linköping att mannens hyresavtal skulle rivas. Mannen protesterade och hävdade att han var oskyldigt dömd samt att han själv förts bakom ljuset.

Kvinnan hade enligt honom lovat att det inte pågick någon sexhandel och hon hade genom att prostituera sig missbrukat hans förtroende.

Läs också"Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrningAirbnb och pengar.
Enligt åklagare Kajsa Malmström har hyresgästen främjat prostitution.

Nu har ärendet avgjorts i hovrätten, som gör samma bedömning som hyresnämnden. Att mannen känt till att lägenheten använts för att sälja sex är grund nog för att bli av med kontraktet – och att uppsägningen försvårar bostadssituationen för mannens elvaårige son påverkar inte rättens bedömning.

Annons

Enligt Kajsa Malmström finns det inget bevis för att mannen haft någon ekonomisk vinning eller för att han drivit på kvinnan att prostituera sig.

– Men han har främjat för den här verksamheten och därmed gjort sig skyldig till koppleri, säger Kajsa Malmström.

Den 70-årige mannen har till slutet av september på sig att flytta från lägenheten.

Läs också Hyrde ut till prostituerade 79 gånger – nu hamnar hyresgästen i fängelse Lägenhetshallick döms till fängelse – viktigt rättsfall för alla hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.