Annons

Folkomröstning får vänta på utredning

Lidingö Lidingös fullmäktige beslutade skicka tillbaka frågan om folkomröstning om Lidingöhem till kommunstyrelsen. En utredning pågår, som blir klar först i december.

Frågan om folkomröstning om Lidingöhem behandlades av fullmäktige i måndags. Beslutet skjuts på framtiden, ”det behövs ett bra underlag för att ta ställning till Lidingöhems framtid därför har ytterligare utredning begärts” motiverar kommunfullmäktige beslutet. Folkpartiet, socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

Beslutet om att utreda Lidingöhem togs redan i våras och är en uppdatering av en tidigare undersökning. Den ska visa konsekvenserna av en försäljning men också hur kommunen ska klara sitt bostadssociala ansvar. 

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Utredningen innehåller inga proaktiva förslag. Vi tycker att bostadsbolaget behöver växa till åtminstone ett bestånd på 1 500 lägenheter och öka med hundra lägenheter om året, säger Thomas Bengtsson (MP) och tidigare ordförande i Hyresgästföreningen på Lidingö.

Annons

Senast i december ska utredningen om Lidingöhem vara klar.

Annons
Läs också Lågt valdeltagande i hyrestäta områden när Helsingborg folkomröstade Helsingborgs hyresgäster uppmanas rösta om Öresundskraft Hyresgästföreningen: Nej till att sälja Öresundskraft Fler bostäder för äldre på Lidingö – men inte till studenter Lidingö sist ut att höja hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.