Annons

Försäljningen av Värmdö Bostäder skjuts upp

Värmdö Halva Värmdö Bostäder skulle vara sålt i juni. Men stort intresse från flera köpare gör att affären tar längre tid än beräknat och kan bli klar först i oktober.

Lars Fladvad, utvecklingschef i Värmdö kommun, säger att intentionen fortfarande är att sälja 49 procent av det kommunala bostadsbolaget, Värmdö Bostäder, som äger 2 000 lägenheter. Men det tidigare uttalade målet att ha en försäljning klar i juni är överspelat.

– Försäljningen dröjer eftersom vi fortsätter att förhandla med olika parter. Sedan kom sommaren emellan. Jag tror att ett beslut kan tas på kommunfullmäktigemötet i oktober, om allt går som på räls, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Monica Pettersson (M), kommunstyrelsens ordförande, säger att försäljningen ska vara klar senast 31 oktober.

Annons

– Men jag hoppas det är klart redan i slutet på september, skriver hon i ett mejl.

Det var  den 15 april som kommunstyrelsen i Värmdö kommun beslutade att sälja 49 procent av Värmdö Bostäder, beslutet togs av en bred politisk majoritet bestående av politikerna i Allians för Värmdö och Socialdemokraterna.

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.
Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.