Annons

Första nya hyresrätterna i Åre

Åre Det byggs nya bostäder i Åre. Dyra lyxiga bostadsrätter för fritidsbruk. Inga billiga året-runt-boenden. Men det vill nu ett privat byggföretag ändra på.

Ett trettiotal hyresrätter vid brandstation med utsikt över Järpströmmen.

Inkluderande Fastigheter AB är förste aktör att satsa på billiga hyresrätter för unga i Åre kommun.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I fredags skrev vd Andreas Ferm köpeavtal med kommunalrådet Peter Bergman (S).

Det finns en detaljplan och bygglov ska lämnas in om en månad.

Annons

– Vi tänker primärt att det handlar om mindre lägenheter med en låg hyra. Delar av dem kommer att attrahera yngre personer och delar av dem ska fungera för äldre personer, säger Andreas Ferm till Östersundsposten.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Inkluderande Fastigheter AB arbetar med nya idéer kring bostadsbyggande. I Lidköping är man i startgroparna för att bygga lägenheter som går att anpassa efter behov. Bostadsytan ska kunna delas av om till exempel om tonåringen vill ha en egen lägenhet.

– Eller så har man barn två veckor per månad. Och de andra två veckorna kan man hyra ut och få ekonomi i sitt boende, berättar Andreas Ferm för ÖP.

Annons

Östersundshems tidigare vd Bengt Rådman arbetar numera bland annat med markfrågor i Åre kommun. Han är övertygad om att initiativet kommer att uppmärksammas inom branschen och hoppas på att fler blir intresserade av att bygga hyresrätter.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

– Det viktiga med det här projektet är signalvärdet. Att visa andra att det går att bygga billiga hyresrätter, menar Bengt Rådman.

Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.