HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Första nya hyresrätterna i Åre

Åre Det byggs nya bostäder i Åre. Dyra lyxiga bostadsrätter för fritidsbruk. Inga billiga året-runt-boenden. Men det vill nu ett privat byggföretag ändra på.

Ett trettiotal hyresrätter vid brandstation med utsikt över Järpströmmen.

Inkluderande Fastigheter AB är förste aktör att satsa på billiga hyresrätter för unga i Åre kommun.

Läs ocksåMuseum vill ha minnen från mammas gata

I fredags skrev vd Andreas Ferm köpeavtal med kommunalrådet Peter Bergman (S).

Det finns en detaljplan och bygglov ska lämnas in om en månad.

– Vi tänker primärt att det handlar om mindre lägenheter med en låg hyra. Delar av dem kommer att attrahera yngre personer och delar av dem ska fungera för äldre personer, säger Andreas Ferm till Östersundsposten.

Läs ocksåMinskat byggande 2018 – men inte i Malmö och Göteborg

Inkluderande Fastigheter AB arbetar med nya idéer kring bostadsbyggande. I Lidköping är man i startgroparna för att bygga lägenheter som går att anpassa efter behov. Bostadsytan ska kunna delas av om till exempel om tonåringen vill ha en egen lägenhet.

– Eller så har man barn två veckor per månad. Och de andra två veckorna kan man hyra ut och få ekonomi i sitt boende, berättar Andreas Ferm för ÖP.

Östersundshems tidigare vd Bengt Rådman arbetar numera bland annat med markfrågor i Åre kommun. Han är övertygad om att initiativet kommer att uppmärksammas inom branschen och hoppas på att fler blir intresserade av att bygga hyresrätter.

Läs ocksåByggheta Örebro har svalnat

– Det viktiga med det här projektet är signalvärdet. Att visa andra att det går att bygga billiga hyresrätter, menar Bengt Rådman.

Läs också Gävle i byggtoppen - även Dalarna ökar Högst byggtempo i snabbväxande Knivsta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.