Annons

Går ut när det är klart inne

Värnamo Det har tagit sju år. Men i höst är samtliga 500 lägenheter stamrenoverade i kvarteret Doktorn i Värnamo. Och då är det dags för utemiljön.
Foto: Annika Wallsson
,

Finnvedsbostäder har betat av hus efter hus sedan 2006 och hyresgästerna i de totalt 500 lägenheterna har växelvis fått bo i ersättningslägenheter.

Förutom stamrenoveringen passar bolaget även på att bland annat göra om förråden i källaren, förbättra ventilationen och införa postboxar.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Just nu pågår även arbete med att lägga om fjärrvärmen så gårdarna är mer eller mindre uppgrävda.

– Vi är klara med sista huset kring september, oktober och i höst ska det även vara klart med fjärrvärmen. Då är vår tanke att gå utvändigt och arbeta med utemiljön, något vi kommer att jobba med fram till nästa höst, berättar Per Magnus Rylander, Finnvedsbostäders fastighetschef.

Annons

Bland annat så ska vägarna göras om, det blir två torg och ett centralstråk.

Läs ocksåHyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav"

– Vi satsar även på ny lekutrusning, både för mindre och större barn och så blir det grillplatser och mötesplatser, säger Per Magnus Rylander.

Hyresgästen Birgitta Bågenholt har förståelse för arbetet, även om det inte är helt enkelt att ta sig fram när gårdarna är uppgrävda och det bullras hela dagarna.

Annons

– Visst är det jobbigt, men man får leva med det. Det är ju inte deras fel att fjärrvärmen var dålig. Jag har bott här sedan 1993 och jag trivs bra i området, det är inte så dumt, säger hon.

Läs ocksåAnsedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig”
Läs också Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Framgång för hyresgäster i renoveringsstrid – möjligt välja bort åtgärder som höjer hyran Ingrid i Gottsunda fick besök av EU-projekt – så vill Uppsalahem minska sitt klimatavtryck

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.