Annons

Går ut när det är klart inne

Värnamo Det har tagit sju år. Men i höst är samtliga 500 lägenheter stamrenoverade i kvarteret Doktorn i Värnamo. Och då är det dags för utemiljön.
Foto: Annika Wallsson
,

Finnvedsbostäder har betat av hus efter hus sedan 2006 och hyresgästerna i de totalt 500 lägenheterna har växelvis fått bo i ersättningslägenheter.

Förutom stamrenoveringen passar bolaget även på att bland annat göra om förråden i källaren, förbättra ventilationen och införa postboxar.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Just nu pågår även arbete med att lägga om fjärrvärmen så gårdarna är mer eller mindre uppgrävda.

– Vi är klara med sista huset kring september, oktober och i höst ska det även vara klart med fjärrvärmen. Då är vår tanke att gå utvändigt och arbeta med utemiljön, något vi kommer att jobba med fram till nästa höst, berättar Per Magnus Rylander, Finnvedsbostäders fastighetschef.

Annons

Bland annat så ska vägarna göras om, det blir två torg och ett centralstråk.

Läs ocksåPlanerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med”

– Vi satsar även på ny lekutrusning, både för mindre och större barn och så blir det grillplatser och mötesplatser, säger Per Magnus Rylander.

Hyresgästen Birgitta Bågenholt har förståelse för arbetet, även om det inte är helt enkelt att ta sig fram när gårdarna är uppgrävda och det bullras hela dagarna.

Annons

– Visst är det jobbigt, men man får leva med det. Det är ju inte deras fel att fjärrvärmen var dålig. Jag har bott här sedan 1993 och jag trivs bra i området, det är inte så dumt, säger hon.

Läs ocksåAnn-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”Ann-Christin Hartelius
Läs också Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek” Unika beslutet stoppade helkaklade badrum – värden behåller möjlighet att överklaga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.