Annons

Godkänner lägenhetsbyte trots betalningsanmärkning

Helsingborg Paret i Helsingborg ville byta till en större lägenhet. Värden sa nej på grund av en betalningsanmärkning. Nu river hyresnämnden upp beslutet och godkänner bytet.
Foto: Pixaby
På grund av en betalningsanmärkning sa värden nej till lägenhetsbytet. Hyresnämnden anser att varje fall måste bedömas för sig och river upp värdens beslut.

När familjen blev trångbodd hittade de en perfekt bytespartner i samma område. Men den privata värden gick inte med på lägenhetsbytet. Anledningen var att mannen i familjen hade en betalningsanmärkning.

Med hjälp av Hyresgästföreningen region norra Skåne vände sig hyresgästerna till hyresnämnden i Malmö. Under förhandlingarna i nämnden berättade mannen att anmärkningen rör en trafikförsäkringsavgift som missades i samband med en flytt. Skulden är betald och kommer att försvinna från registret hösten 2019.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Trots att värden fortsatte att hänvisa till policyn att de inte godkänner lägenhetsbyten där det förekommer betalningsanmärkningar valde hyresnämnden att godkänna bytet. Hyresnämnden uppger att skälen till bytet är beaktningsvärda. I sitt beslut påpekar nämnden även att en bedömning måste göras i varje enskilt fall. Eftersom skulden i detta fall är betald, inte gäller en hyresskuld samt att båda hyresgästerna har fast anställning anser nämnden att bytet bör kunna ske utan olägenhet för hyresvärden.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.