Annons

Halmstads kommun smider byggplaner

Halmstad Beslut om flera nya detaljplaner togs under kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott den 23 augusti. Några kommer att ta tid, en detaljplan är redan klar.

Under gårdagens möte vid kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott i Halmstad kommun, togs ett beslut att utreda möjligheten att bygga nya bostäder i Kvibille. Det rör sig om en tomt som ligger utmed Harplingevägen var det planeras för olika upplåtelseformer. Marken är idag jordbruksmark och köptes av kommunen 2013 och en ny detaljplan beräknas vara färdig senast i februari 2019.
– Behovet av bostäder i Halmstad är stort och det är viktigt att vi utvecklar hela kommunen och inte bara innerstaden. Nya bostäder i Kvibille är en positiv fortsatt utveckling av samhället, en stadsnära ort som blir ett tillskott som förbättrar möjlighet till service på orten, säger samhällsbyggnadsutskottet 2:e vice ordförande, Bertil Andersson (S), i ett pressmeddelande.

Även det så kallade Backen- området kan komma att bebyggas med bostäder. Detta sedan samhällsbyggnadsutskottet beslutat om att i ännu en detaljplan undersöka vilka möjligheter som finns. Även i detta fall beräknas detaljplanen vara färdig senast i början av 2019.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

En detaljplan som emellertid är klar rör ett helt nytt bostadsområde i Ranagård i den västra delen av Halmstad. Samhällsbyggnadsutskottet beslutade därför att allmänheten, myndigheter och andra sakägare ska få möjlighet att tycka till om förslaget som ligger i direkt anslutning till befintligt bostadsområde. Totalt beräknas området kunna rymma knappt 400 nya bostäder.

– Ett av Halmstads största bostadsområde är nu klar för samråd och är en naturlig fortsättning av nuvarande populära Albinsro. Det kommer bli ett område där du kan bo hela livet och ha nära till förskola, skola som äldreboende, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Henrik Oretorp (C), i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Skrev sig på obebyggd tomt - misstänks för brott Att inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhet Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.